zaterdag 17 december 2016

Sfeervolle decemberdagen

Dag lieve allemaal,

Hoe verloopt de decembermaand?
Vanmorgen zou ik de sterren maken die mijn moeder altijd knipte voor Kerstmis. Het werden allemaal losse stukjes. :-) Nog even oefenen. Ik heb een soort gebruiksaanwijzing in oud Duitse letters geschreven en wat opmerkingen erbij. Uiteindelijk lukt het.

Het rook hier, en dat is heel gek in december, naar frambozen. De diepvries moest leeg en ik had er nog frambozen in liggen. Ik heb er frambozenpoeder van gemaakt. Een zomerse geur in de winter. Ik ben blij dat ik niet aan de andere kant van de wereld woon, ik zou er helemaal van in de war raken. Omdat het zo geconcentreerd is, is een theelepel in een gerecht al genoeg om het een frambozensmaak te geven.

Ik word omringd door kerstsfeer. De sfeer is er vooral in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer. Er staat namelijk een verlicht boompje op ons balkonnetje en dat zien we vanuit de slaapkamer.
Alle voorraad is aangevuld, wat een rijkdom. De kasten staan vol. De eerste week van januari wordt de heel zuinige week. En daarna ga ik proberen het hele jaar met een vast laag budget te leven. Ik schreef er al iets over en kom er tegen 1 januari op terug.
In het verlengde hiervan plaats ik een filmpje waar ik een tijd geleden al eens over schreef. De stronk van bepaalde groentes planten of stekken in water. De facebookpagina geeft ook meteen de mogelijkheid om meer te weten te komen over de activiteiten van Anneke Bleeker. Ze richt zich vooral op wild plukken. Alles wat nodig is groeit buiten. Daarom moeten we zo zuinig zijn op alles.

https://www.facebook.com/officialgoodful/videos/1300037320066731/
Hier staat nog wat uitgebreidere informatie:
https://www.buzzfeed.com/caroltan/heres-how-to-turn-your-vegetable-scraps-into-vegetables-agai
Ik zal trouwens binnenkort een foto van de Stevia maken die nu binnen op de vensterbank staat. Hij doet het fatastisch. Het wordt steeds duidelijker, welke planten blij zijn om op de vensterbank te wonen.

Fijn weekend verder!