zaterdag 31 december 2016

Oudjaar

Welk moment in het afgelopen jaar heeft u het meest gegeven?

Gisteravond kreeg ik een bericht dat ik vergeten was vocht bij de oliebolletjes te zetten. Ik heb het meteen aangepast. Gelukkig heeft ze mijn boek...  Het recept op de website gaat over kleine bolletjes met verschillende vullingen. Wij kopen ze vandaag aan de deur van een warme bakker, voor een goed doel. Volgend jaar is het anders. 
Volgend jaar is - bijna - alles anders.

Ik las laatst een artikel over hoe ondersteunend lijstjes zijn. Ik maak het hele jaar door lijstjes. Nu is een van mijn goede voornemens dat voortaan in een schrift te doen en niet steeds op losse papiertjes. Arme Henk, overal zijn altijd papiertjes. Vooral met recepten. Ik schrijf daar dan eerst op hoe ik iets gemaakt heb. Later kan ik het dan eventueel nog aanpassen. Maar ja, ik doe (deed?) dan vaak niets met de gekleurde (wel vrolijk!) memo's. Soms zette ik het meteen op de website of bij informatie voor mijn nieuwe boek. Maar hier moet dus ook een schrift voor komen, of de andere kant van hetzelfde schrift. Over de boodschappenbriefjes en bonnen in mijn jaszakken heb ik het maar niet. De bonnen worden tegenwoordig door Henk meteen vastgelegd, dus die haalt hij uit mijn zakken en dan ruimt hij de rest meestal ook op. :-)
Vanmiddag ga ik heerlijk verder met lezen in de' Letter en geest' bijlagen die ik het afgelopen jaar van Trouw bewaard heb. De boeken die ik graag wil lezen noteer ik in mijn nog te lezen boeken schrift. Dat werkt heel goed. Het schrift vult zich gestaag. Ik ga daarvoor alle losse recepten overschrijven. Zo begin ik niet alleen het nieuwe jaar met meer structuur, zo eindig ik er ook mee. 

Nu ga ik poetsen, het is zaterdag.

Later op de dag kom ik nog even bij u terug. 🙋

Later is nu.
Ik heb inderdaad de recepten overgeschreven en net zoals gisteren een paar ´letter en geest´ gelezen en ervan genoten. Wat zijn er oneindig veel boeken die ik dolgraag wil lezen.Morgen verder want ik heb pas een vierde gedaan denk ik.
Ik wens u allemaal een goede afsluiting van dit jaar toe en alle, alle goeds voor

Afbeeldingsresultaat voor foto vuurwerk


Met jouw kleur lieve Hielkje omdat je ziek bent en ik op verschillende manieren dicht bij je wil zijn. Zo ook het komende jaar!

Dit was even een persoonlijk woordje. En voor u ben ik er ook, voor vragen en voor het delen van stappen in uw leven. Stappen die u steeds dichter bij uzelf brengen. Afscheid nemen van wat niet meer past en het nieuwe verwelkomen!

Tot in het nieuwe jaar!