zaterdag 14 januari 2017

€30 per week

Zaterdag en zondag.
Zoals ik schreef krijg ik de biologische groente en fruit altijd voor de week erna. Ik moet daar dus rekening mee houden als ik uitreken hoeveel we nog hebben. Wat ik overheb van de €30 verdeel ik over twee enveloppen. Een voor boodschappen, de ander voor iets leuks. Voor een verjaarscadeautje of voor onszelf. Als we naar een museum gaan beginnen we ALTIJD met een cappuccino.
Na voor ons doen veel uitgeven vind ik het eigenlijk zo heerlijk om nu alles weer heel bewust te doen. De mensen die weinig uitgeven pijn vinden doen zullen zich hier waarschijnlijk niets bij voor kunnen stellen.:-) Er gaat niets af van de kwaliteit van leven. Eigenlijk vind ik dat het erbij komt. Alleen al door de ontspanning van overzicht die het geeft. En de rust van over veel niet na hoeven denken. Het is allemaal meer omkaderd.
Ik vind het ook spannend want ik heb geen idee hoe het uitpakt. Sparen voor 'later' is noodzakelijk en we willen dolgraag een fijne badkamer. En er zijn nog wel een paar wensen. 


Gisteren sprak ik met een vriendin over het afsluiten van een overlijdensverzekering, tot de aow. Moet je daar dan nog, als het uitgekeerd wordt, belasting over betalen? Misschien wel want het is dan inkomen. Ik ga het uitzoeken.Zij gaat het in ieder geval doen.


Volgende week heb ik €10,59 want Beterbio was €19,41. De week ervoor was het €18,48. De eerste week was die heel goedkope, maar anders lopende week, waar ik €20 voor uit had gegeven. Ik heb dus nu €11,52 + €10 van de eerste week over. Ik verdeel €21,52 over de twee enveloppen. Volgende week moet ik wel iets aanschaffen.

Deze €30 zijn alleen voor voeding en 2x per jaar wordt er een voorraad aangelegd. Voor mij werkt het op deze manier het best. Ik zal hier wel eens een kasboekje laten zien. Het is niet meer zo zinvol om ermee in "Genoeg' te komen want ik vind dat we nu op zich niet weinig hebben, wat wel zo was.

Ik heb besloten de komende week toch geen boodschappen te doen. Ik had nog twee eitjes, die ik voor de zekerheid hard had gekookt. We hebben er net eentje gedeeld. De andere bewaar ik tot volgende week zondag. Het hoeft niet, maar ik vind het leuk om het nog even uit te zingen.

We eindigen ons zondagse ontbijt altijd met een kopje koffie en ... Henk heeft het me gegeven! De eerste sinds hij terug is. Nu ligt hij weer in bed, buiten adem, maar toch, het gaat heel langzaam vooruit. Heeeeeel langzaam.