vrijdag 6 januari 2017

Hoe het ging

Normaal gesproken zou ik elke dag even gemeld hebben hoe het ging, maar alles liep anders.
2 januari is Henk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar is hij nog. Hij heeft een dubbele longontsteking waarvan de rechterkant heftig. Sinds gisteren is hij van het infuus af en vandaag gaat hij voor het eerst douchen. Maar er zitten nog veel ontstekingscellen in zijn bloed. De zuurstof in zijn bloed is nog te laag, maar wat beter. Die was veel te laag. Daarom moest hij ook naar het ziekenhuis. Eigenlijk mocht hij, als hij van het infuus af was en antibioticum via de mond kon nemen hier verder ziek zijn. Maar vanwege de nog te sterk aanwezige ontsteking een geen goede bloedwaarden  vertrouwen ze het niet en wordt alles goed in de gaten gehouden. 
Mijn leven ziet er dus totaal anders uit. Vooral gevoelsmatig, maar ook praktisch natuurlijk. Ik heb het heel druk.  
Ik heb geen woorden voor alle liefdevolle betrokkenheid, hartverwarmend.

Door het longverleden van Henk is dit een grote aanslag. Dan heb ik het nog niet over alle heupoperaties vanaf 1982. Van veel dingen vind ik het naar dat het veranderd is, maar wat betreft behandelingen en sfeer in het ziekenhuis ben ik blij dat het geen 50 jaar geleden is. En dit is een fijn ziekenhuis.


Ik heb zelf deels nog gedaan wat ik van plan was. Sterker, ik heb een grote pan zuurkoolstamppot gemaakt en verschillen keren vulde ik een kom en de rest ging weer naar het balkon. Ik maakte het ook nog even warm. :-) Wel heb ik een lekkere broccoli-quiche gemaakt, maar verder alles zo eenvoudig mogelijk.  


Met het weekmenu dat ik maakte is heel goed te leven, ook voor langere tijd, met variaties. Maar ik vind nu andere dingen veel belangrijker.  Ik doe geen boodschappen, dat is zoals de bedoeling was. Met gebruikmaking van voorraad is het zo eenvoudig om goedkoop te koken.  


Ik krijg gek genoeg het nieuwe jaar er aan de bovenkant niet bij. Onderaan staat het wel. Ik schrijf dus nog maar even bij 2016. Dat komt later wel goed, als ik er rustig mee bezig kan zijn.
Eerst mijn lieve schat weer thuis hebben.