vrijdag 13 januari 2017

Budget, groente/fruit en natuurlijk Henk

Behalve de eerste week de bekende boodschappen en afgelopen week Beterbio groente en fruit heb ik verder dit jaar nog geen boodschappen gedaan. Ik heb ook bijna niets verdiend want mijn leven stond in het teken van Henk en ziekenhuis. Ik zal eens kijken wat er nu op de rekening staat: €117,17. Is dat geen mooi bedrag? Er valt dus nog niets te sparen deze maand, maar dat komt vanzelf. Ik vond nog een mooi kasboek en dat ga ik gebruiken voor de €30 per week, het komende jaar.

Voor de komende week heb ik geen pakket besteld, maar wel 10 producten bij Beterbio besteld. Veldsla, winterpostelein, aardappelen, aardpeer, pakje rode kool met appeltjes, mandarijnen, bananen (zijn er altijd bij), taugé, 2 avocado's en witlof.
Een pakje rode kool is zo'n uitzondering van iets niet zelf maken. Ik heb een hekel aan rode kool klaarmaken. Ik heb het vaak gedaan, maar wat een onzin als ik er een hekel aan heb. Op een of andere manier zit alles ook altijd onder. De keuken kleurt dan langzaam paars.
Ik krijg het pakket altijd voor de week erna. Ik ga even nadenken hoe ik dit financieel weer ga geven. Komt in een volgend bericht.

Op alfabetische volgorde en wat ik ermee ga doen.:
Aardappelen: De helft als stamppot met winterpostelein

Aardpeer: Met olijfolie en knoflook uit de oven (zie bij recepten)
Avocado's: Gewoon zo, 2x een halve met zout en versgemalen peper
Bananen: Banaan-zadencake, banaan op de dinsdagse pannenkoek, bij het yoghurt-chia ontbijt en door de smoothie
Mandarijnen: Als toetje, door en op geitenyoghurt, door de smoothie en als het koud wordt (schijnt te gebeuren) maakt het deel uit van een glaasje warme wijn. Henk mag met al die antibiotica geen alcohol, dus die laat ik verdampen. Het is dan nog steeds verwarmend. En geeft die heerlijke winterse geur en smaak.
Rode kool: Met aardappels uit de römertopf. Ik bak dan meteen de banaancake
Taugé: Door zv rijst met een burger in stukjes, gebakken uien, knoflook en saté saus
Veldsla:Bij een pizza met bodem van kikkererwtenmeel en belegd met rode uien. De koek van kikkererwtenmeel die ik maak is erg lekker, maar dit is nieuw. Als het geslaagd is plaats ik het recept.
Winterpostelein: Als stamppot met blokjes kaas
Witlof:gebakken met appel en verse gember bij quinoa en als slaatje bij de rode koolHenks verhoging daalt, maar hij is erg kortademig. Naar om te zien en naar om te horen. En hij is dood en doodmoe. We geven ons over aan de komende maanden rust. Ik niet letterlijk natuurlijk. Maar overgave is zoals vaak het sleutelwoord.
Bezoek kan Henk niet aan, maar alle lieve betrokkenheid wordt dankbaar in ontvangst genomen.
Zijn eetlust is helemaal terug! En hij vindt het heerlijk om veel fruit te eten. En iedereen komt het zomaar brengen, dat vind ik dan weer zo mooi.