zaterdag 4 maart 2017

Hoe zit dat bij u?

Heeft u iets waarvan u denkt dit moet anders?
Het kan om iets gevoelsmatigs, maar ook om iets praktisch gaan. Als ik die vraag stel komt er vast meteen iets op.
Ik heb wel een lijstje, als het om mezelf gaat. Ook in praktische zaken kan ik hardleers zijn. Een aantal jaar geleden schreef ik over die fantastische spatader operatie in Velp (ik kwam daar precies de goede/beste mensen tegen die er konden zijn,  ik zal ze nooit vergeten!). Mijn benen zitten vol met niet goed werkende kleppen. Ik moet dus vooral niet te lang staan. Ik schreef vorige week dat ik alles eenvoudiger wilde doen, ook in de keuken, maar dat dat nog niet echt lukt. Dat ging om rust en om economisch omgaan met dingen, maar deze reden hoort er bij en is waarschijnlijk het belangrijkst.
Ik maak nu steeds op zaterdag wraps van boekweitmeel. We zijn er dol op en gek genoeg proeft het door het recept niet naar boekweit. Maar het bakken ervan is zo ontzettend veel werk. Beter gezegd, het duurt lang! Ik heb ze vandaag voor twee keer gemaakt en dat is dus helemaal dom, qua tijd.
Nou goed, ik ben me er nu erg bewust van en ik zal proberen het anders te doen.
Misschien heeft u ook zoiets, of iets heel anders ...

We zagen net een kring/halo om de maan. Wat een lekkere temperatuur is het, zacht. Ik heb diep ingeademd en genoten van de stilte.