dinsdag 21 maart 2017

Lente!!! En bronchitis

Lieve allemaal, het is zo stil omdat ik bronchitis heb. Als kind had ik het elk jaar en de arts van de kostschool waar ik op zat zei dat ik chronische bronchitis had. Maar sindsdien heb ik het nooit meer gehad. Als ik maar iets van die diepe hoest voelde, dan onderdrukte ik het onmiddellijk. Nu ging dat niet. 
Het gaat beter dan vorige week, maar ik ben er nog niet. Eerst Henk, nu ik. Ik dacht we werken het allemaal maar even af, dan is dat klaar. :-)
Ik kan niet wachten tot het 3 april is en Henk weet of het goed is.

Ik denk terug aan toen ... Ik moest dan naar ' de blokhut' waar een verpleegkundige werkte en woonde. Ze maakte gebakken eitjes met kaas voor me. Van een keer herinnerde ik me dat ' A horse with no name' toen een hit was. Ik ga er straks even naar luisteren. Ik herinner me ook dat iemand van buitenaf een keer hard het raam uit een grapje dichtgooide en dat ik toen in mijn nachtponnetje in een regen van glas op mijn bed stond.
Het duurde altijd drie weken en wat voelde het raar, om aan het eind ervan, in die prachtige tuin weer langzaam kleine wandelingetjes te maken. De lente was begonnen en ik liep in de zon, in een andere wereld. Nu is het dezelfde tijd. Vandaag begint de lente!!! Een belangrijke dag voor ons. De dag van verhuizen. De dag van een nieuw leven.