vrijdag 3 maart 2017

De eerste dag zonder! En Topics.

De eerste dag voor Henk zonder medicijn, hoera!
We vierden gisteren dat het de laatste dag was. We zijn zo blij. Vandaag exact over een maand wordt er een foto gemaakt. Wat hoop ik dat alles nu in orde is. In verhouding gaat het goed. Dat de genezing zeker een half jaar duurt ... Wat is genezing? Als er maar geen bacteriƫn meer zitten. Aan de rest kunnen we zelf veel doen. Wat een voorrecht om in schone lucht te leven en te kunnen bewegen... Ik denk dat weinig beter is (niets?) dan wandelen in de buitenlucht. Ik schreef er in mijn boek over. Een beetje stevig doorlopen en dan gebeurt er zoveel goeds, voor lichaam en geest.

Ik schreef laatst iets over Topics, artikelen uit kranten die iets toevoegen. We hebben deze mensen in Nieuw-Zeeland een keer bij Floortje ("Naar het einde van de wereld') gezien. Sowieso een fantastisch programma, en vol bewondering en een beetje jaloezie, kijk ik naar hoeveel veerkracht mensen hebben. Dat vind ik ook bijna altijd bij "Ik vertrek". 
Ik weet eigenlijk niet of u dit kunt lezen want ik heb een abonnement. Ik kan het dus ook niet controleren. Toch plaats ik de link en dan vraag ik het wel aan iemand die dat niet heeft.
http://www.topics.nl/het-is-flink-doorzetten-in-de-echte-wildernis-van-nieuw-zeeland-a4287458trouw/?context=playlist/m-sterke-vrouwen-c9945b/&utm_term=&utm_campaign=DPN_ED_TOPICS_0000_20170303&utm_medium=email&utm_source=redactie&utm_content=link&ctm_ctid=92312985d49db0f59420e585e5b9fa77

Het jagen vind ik natuurlijk lastig, maar anders zouden ze niet kunnen overleven in de wildernis. Ik zou het nooit kunnen en willen, maar ik begrijp heel goed dat er mensen zijn die ervoor kiezen om op zo'n manier te leven. Maar als ik er zou zijn ... ik zou nooit een dier kunnen doden. Ik zou het dus niet overleven. Het is op zich wel eerlijker dan iets wat helemaal niet meer op dier lijkt uit de supermarkt. Nou ja, ik woon in een appartement en er is dus geen dilemma. Ik ga zeker het boek lezen.

Ik wens u allemaal, met een bloemetje, een heel, heel fijn weekend!ps
Ik had me verbrand, echt zo'n grillstreepje op mijn hand. Ik smeerde er meteen boter op. Het verzacht niet alleen, je ziet gewoon hoe het geneest. Wat helpt dat toch goed. Nu las ik net dat kokosolie ook goed helpt. De volgende keer als ik weer zo dom ben ga ik dat proberen. De keren dat ik water gebruikte deed het veel meer pijn en bleef die ook veel langer, onvergelijkbaar.