donderdag 21 september 2017

Eberhard van der Laan

Gisteravond dacht Henk dat er voetbal was, maar het bleek dat hij in de verkeerde gids had gekeken. :-) Geen voetbal.
Per ongeluk kwamen we toen bij AT5 terecht en belandden we midden in een massale ode, met een langdurig applaus, aan de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. ! En toen ze allemaal 'Aan de Amsterdamse Grachten' gingen zingen. Hoofden omhoog, gericht op de ambtswoning, ogen vol tranen, omringd door heel veel lichtjes en evenveel warmte en meeleven. Wat ontroerend!
Dit is de brief die de burgemeester aan de gemeente schreef:Maandag 18 september, 2017


Lieve Amsterdammers,

In januari schreef ik u dat ik slecht nieuws had gekregen van mijn artsen, maar dat ik nog een poosje uw burgemeester hoopte te blijven. De afgelopen acht maanden heb ik dat met veel plezier gedaan. Uw steun heeft mij daarbij enorm geholpen.

Aan dit poosje komt nu een einde. Vandaag kreeg ik van mijn artsen het bericht dat zij mij niet verder kunne behandelen.
Ik heb mij bij commissaris van de Koning Remkes ziekgemeld. Mijn taken zullen voorlopig worden overgenomen door loco-burgemeester Kajsa Ollongren.

Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad ter wereld. Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen, voor uw betrokkenheid en voor alle steun en tegenspraak die ik de afgelopen zeven jaar van u heb gekregen.
Zorg goed voor onze stad en elkaar.

Vaarwel,

Eberhard van der Laan