dinsdag 19 juni 2018

Heerlijke lunch

We hadden zo'n heerlijke lunch net. Op dinsdag hebben we altijd wraps en vandaag hadden we die met de broccomole van gisteren, daarop sla, geraspte wortel, gemarineerde blokjes tofu* en een beetje tomatenketchup. Het was een beetje moeilijk oprollen omdat hij zo vol zat. Oh, het was heerlijk! De zoete was die we meestal hebben, een laagje appelstroop en banaan. De appelstroop is gemaakt van alleen - een beetje zure - appels. Ik bestel altijd veel potten tegelijk van Crombach. In de zomer en eerlijk gezegd bijna altijd vind ik de lichtzure appelstroop het lekkerst, maar ter variatie gebruik ik in herfst en winter ook wel eens appels en peren gemengd, of appels en dadels. 

*Een blok tofu sneed ik in dunne plakken en verdeelde ik in drie├źn. 2/3 marineerde en bakte ik. De helft hiervan hadden we in de wrap. Morgen of overmorgen de andere helft. 

(De rest in de diepvries, dat doet iets speciaals met de structuur. Na het ontdooien goed uitknijpen. Zo krijg je er meer vocht uit.) Ik had de tofu ingesmeerd met zout, paprikapoeder, knoflook- en uienpoeder, tomatenketchup en een beetje cayennepeper. Aan beide kanten rustig gebakken. De ene kant zeker 10 minuten en omgedraaid nog zeker 5 minuten. Daarna sneed ik het in blokjes.

Dom dat ik geen foto van de wraps heb gemaakt. Ik ga dit zeker vaker maken, dus de volgende keer komt er een foto.