zondag 24 juni 2018

Pizza van wrap en binnen tuinieren gaat goed / Komkommer

Van de wraps die ik altijd op dinsdag maak had ik net pizza gemaakt. Boekweit, water, snufje zout (alles op gevoel). Even laten staan, het wordt nog wat dikker. Ik ga alleen met een vet papiertje over de bodem van de pan. Aan twee kanten bakken. Draaien als hij aan de buitenkant loslaat van de bodem. Even af laten koelen. Tomatenpuree en oregano erop. Ik had er daarna gebakken uien, rode paprika en aubergine op gedaan. En een heel klein beetje geraspte kaas. Nog 10 minuten in een hete (tegen de 200 graden). Sla met olijven erbij en een glaasje rode wijn. We drinken nog maar heel weinig alcohol, maar bij pizza vinden we het onmisbaar. 

Ik ben zo enthousiast over de komkommer. Alleen al hoe hij zich vanzelf om het buisje van het rooster windt, ik heb er niets aan gedaan. We kunnen het rooster nu dichtdoen, maar dat hoeft ook niet en is sowieso van ondergeschikt belang. En ... er zit al een komkommer aan, op een gekke, maar stevige plek.
Op het balkon heb ik geen goede plek voor groentes die hoog worden. Binnen gaat het heel goed. Ik moet als het zonnig is wel soms 2x per dag een scheut water geven. En zeker als de pot zo klein is als bij deze komkommer. De tomaten en peper volgen binnenkort.