zondag 29 juli 2018

Warmte

Goedemorgen lieve allemaal!
Ik hoop dat u de warme (hete!) dagen goed door bent gekomen. 
Elke avond maken we na het avondeten een ommetje, maar de afgelopen dagen deden we dat niet. Woensdagavond was de laatste keer. We gingen al later dan normaal en toen we om 20.00u buitenkwamen was het nog 33 graden en viel de warmte als een deken over ons heen. Na een klein stukje maakten we rechtsomkeert. 
We zijn altijd vroeg op en de laatste tijd vaak heel vroeg. De afgelopen dagen maakten we alleen in alle vroegte een ochtend wandeling, heerlijk. 
Niet alleen is al het gras bruin/geel, maar we hoorden de afgelopen dagen ook geen (nauwelijks) vogels. Zelfs 'Repje' (zo noemt Henk onze huishaas) hebben we even niet gezien, maar nu zit hij of zij weer rustig in de tuin. Ik schreef iemand die hier in de buurt woont dat alle hazen hier familie van mij zijn. Later kreeg ik een familiefoto van hem. :-) 

Ik vind hazen prachtig,sierlijk, zacht en snel. Ze zijn zo vergroeid met deze plek, dat ze hier vol vertrouwen leven en weinig schrikken.

Binnen hielden we het lekker koel, met zonnescherm, luxaflex en zo'n kolom ventilator. We aten meestal ook koele gerechten. Soms liet ik iets wat warm was gewoon afkoelen of we hadden het eerst warm en en de volgende dag koud. Het lijkt misschien een beetje raar, maar alles is lauw of 'koud' net zo lekker.

Ik wens u een mooie, 'rijke' dag!