zondag 20 januari 2019

Spread the peas

In 'Tijd', een van de twee bijlages van Trouw, staat in het weekend altijd een verhaal over een origineel - klein - bedrijf. Vandaag gaat het over Judi Dijksma, van 'spread the peas.' Na uitgebreid experimenteren ontwikkelde ze drie zoete bonen spreads. Chocolade, kokos en kaneel. Goed voor mens en aarde. Jumbo verkoopt het.
https://www.jumbo.com/zoeken?SearchTerm=spread+the+peas&search=
(Later in de tijd. Omdat de spreads er tijdelijk niet zijn ziet u nu allemaal andere spreads waarvan er zo op het eerste gezicht een paar heel interessant en lekker zijn denk ik)

Ik word hier natuurlijk helemaal blij van. Ik ga het morgen kopen want ik ben zo benieuwd. Ik ga er zeker ook zelf mee aan de slag. Ik weet zeker dat het heerlijk is want peulvruchten zijn neutraal, dus veel smaken passen er goed bij. Judi probeerde ook dropsmaak, maar dat was geen succes, maar als het om zoet gaat; de smaken die nu bestaan, chocolade, kaneel en kokos en verder denk ik past sinaasappel, gember, banaan, rozijnen, ananas (deze drie zeker ook in combinatie met kokos), speculaaskruiden, mango. Aan de andere kant zijn drie goede smaken meer dan voldoende. Meer is niet beter, het gaat om de kwaliteit. Dit geldt voor alle producten vind ik. 
Wat hartige smaken betreft kerrie (eventueel in combinatie met ananas en/of kokos), gebakken ui en kruiden, vers of gedroogd. Gedroogde uitjes, gedroogde tomaatjes, sambal,  of gare of gedroogde groentes en natuurlijke smaakmakers. Hier schreef ik al in mijn boek over volgens mij. Er staat in ieder geval een heerlijke paté in.

Als u blij wordt van iets hoor ik het graag. Als u het me stuurt plaats ik het zo gauw mogelijk in de desbetreffende rubriek. Maar ook als u een boek gelezen heeft dat u heel mooi vindt, een film die u aanbeveelt, een wandeling op een speciale plek waar u van genoten heeft, een bijzondere ervaring die u heeft opgedaan enz.
Ik zal van mijn eigen blij momenten van de afgelopen week even een compilatie maken en het ook in die rubriek plaatsen.

Fijne zondag allemaal!

ps
Ik heb contact gehad met de maakster van 'spread the peas'. Het is er nu tijdelijk niet, maar over een paar maanden weer wel en dan staat het bij de Hummus. Ik zal het laten weten.