zondag 6 januari 2019

Tulband

Het is 6 januari, Driekoningen en dus heb ik een tulband gebakken (met boekweit- en amandelmeel). Uiteraard was er een boon in verstopt en ik had 'm! Een van de nog steeds uitgevoerde tradities. Hij was overigens heerlijk. Ik heb hem gewoon vanuit mijn gevoel gemaakt.
Ik weet niet of Driekoningen nog in Brabant gevierd wordt (Jet?). Ik heb er in ieder geval mooie herinneringen aan.ps
Ik kreeg net een appje van mijn zusje die de tulband uit mijn boek had gemaakt. Ik heb het even opgezocht. Nu maak ik hem totaal anders. Behalve boekweit- en amandelmeel met vanille, beetje kaneel, rozijnen, chia-ei, wijnsteenpoeder en olijfolie. Bij wat sterkere smaken gebruik ik vaker olijfolie, je proeft er niets van. Nou ja, dit is helemaal geen sterke smaak eigenlijk, zacht juist en toch proef je het niet.