vrijdag 1 november 2019

Eerste dag

De eerste dag van een nieuwe maand. Mijn lievelingsperiode gaat altijd veel te snel. Ik zou hem eindeloos vast willen houden. Ik heb me voorgenomen minstens een keer per uur naar buiten te kijken. Ik laat dan alle gekleurde bomen (eentje is kaal) diep doordringen. Taalkundig was het waarschijnlijk beter als ik had geschreven dat ik de kleur van de bomen diep liet doordringen, maar schrijven gebeurt vooral vanuit min hart dus hup, ik neem meteen de hele boom mee. 

De afgelopen dagen kwam ik niet toe aan schrijven, al heb ik wel even aan het nieuwe boek geschreven. Ik zou me op willen sluiten ergens en weken achter elkaar schrijven. Maar met deze beetjes ben ik ook al blij. Ik vind het zo heerlijk om te schrijven!

Er waren verschillende berichten die ik las die me goed deden. Een ervan was dat veel kantoren tot woonruimte verbouwd worden. Er staan zoveel gebouwen leeg. Daarbij hoeft er geen natuur opgeofferd te worden.

Waar ik persoonlijk heel, heeeeel blij mee ben is de slowcooker/crockpot die ik van de buurman kreeg. We bekommeren ons om hem en daar hoeven we natuurlijk helemaal niets voor te hebben. Maar ik voel me, wat ik vaker heb met een apparaat dat ik heel graag wilde.een beetje verliefd. Ik zou wel alles tegelijk willen maken. Gisteren heb ik hem voor het eerst gebruikt. Ik maakte een appel, havermout, rozijnen, kaneel dessert (als ontbijt of lunch na een kopje soep kan ook). Zooooo lekker, het smolt op de tong. Een recept wat heel goed in mijn nieuwe boek past.