vrijdag 22 november 2019

Lievelingsplek

Wat is uw lievelingsplek in huis?
Die van mij is in het halletje. Vooral als het buiten donker is, zodat er geen licht vanaf de gang naar binnen valt (anders vind ik dat juist heel prettig).
Het kookboekenkastje, de lamp en het schoenenbankje waarop ik heerlijk zit.
We hebben allebei geprobeerd de sfeer in een foto te vangen, maar het lukt niet.
Die plek is koesterend, mooi en ook nog vol herinneringen want op een richel boven de deur staan foto's van lang geleden. Ik geniet als ik naar alle kookboeken kijk. In de woonkamer staan de romans, biografie├źn, spirituele en kinderboeken op alfabet. Andere boeken staan op thema en grootte.In deze kast is dat het geval. Het is ook deze ordening die rust geeft. Daarbij vind ik het prachtig staan. Vooral door het licht en dat licht komt door een hoge vloerlamp met papier. In de zeventiger jaren hadden veel mensen zo'n lamp in een ronde en hangende vorm. Dat mooie, zachte licht is niet over te brengen. Bij deze dus een fractie van de sfeer maar het is toch iets. In de keuken lijken ramen te zitten maar dat zijn glazen kastdeurtjes.