maandag 28 september 2020

Bramen en brandnetels

Vorige week maakten we een wandeling op een prachtig landgoed en ... we verdwaalden. Het was heel erg warm en mijn bloedsuiker daalde. De laatste kleine bramen die we aan het begin van de wandeling hadden geplukt hebben me gered. Ik propte (kan het niet anders zeggen) de helft in mijn mond en ik was net op tijd. Een meneer wees ons de weg en zo kwam alles goed. Tot mijn heel grote verrassing hebben we zelf een paar(!) bramen. Ik kan het niet geloven, we hebben de plant pas net. Vanmorgen maakte ik van de rest van het beetje bramen van vorige week jam voor twee crackertjes. Die geur ... deze tijd kan voor mij niet zonder.Omdat het flink geregend heeft zijn overal weer verse brandnetels. Heel gezond 
(naast voedingsvezels zit er calcium, chroom  ijzer, koper, selenium, kalium, magnesium, kiezelzuur, zwavel en vitamines A, B, C, D, E en K in) en lekker door soep of stamppotje.