zaterdag 31 oktober 2020

Kruiden

Najaar, dus ik had alles afgeknipt of gesnoeid. Salie, tijm en wat rozemarijn gedroogd en groene kruiden fijngeknipt en in de diepvries gedaan. Zo ook de Nieuw-Zeelandse spinazie. Rozemarijn en selderij kan ik in de winter gewoon vers blijven gebruiken. Tenzij het -10 wordt, maar dat zit er niet meer in denk ik. Ik herinner me -10 van vroeger heel goed. Overdag was dat zo. De eerste winter in Utrecht, toen ik onder de Dom woonde. IJzig koud was het. Ik moest naar boven, daar was een bad, de enige wasgelegenheid, maar geen verwarming. 
Ach, ik zal ook nooit het beeld vergeten van de eerste keer sneeuw, toen Henk en ik de eerste winter in de Waterstraat meemaakte. Die mooie lantaarns. We waanden ons in een Anton Pieck tekening. We hebben er eindeloos naar gekeken.

De bieslook heb ik tot onderaan afgeknipt, maar hij begint alweer te groeien.  Net zoals de pepermunt.

Gisteren waren het minuscule bieslookpuntjes en nu ...