zondag 25 oktober 2020

Paddestoelen

Goedemorgen, hoe heeft u geslapen? Ik schreef eerst: Heeft u lekker geslapen, maar dan vul ik het al in. Een open vraag dus. Hoe heerlijk een uur erbij deze dag. Het is weer de tijd waar ik van houd. Het voelt organisch.
Nog een vraag is: Hoe vergaat het u in deze tijd, die al 7 maanden bezig is? Dinsdag is er weer een persconferentie. Misschien worden de maatregelen nog strenger want de laatste maatregelen hebben niet echt iets veranderd. Maar in Spanje met de strengste maatregelen, ook wat betreft de mondkapjes, zijn de meeste besmettingen. 
Wij zonderen ons af, zien zo min mogelijk mensen. Ook nauwelijks korte ontmoetingen. We doen dat voor de ander, niet voor ons. Ik denk er op zich heel anders over, ook als het bijvoorbeeld om een knuffel gaat, maar dat schreef ik al eerder. Zoenen daarentegen zou uit den boze zijn en vooral praten, zingen enz. als het om speeksel gaat.
Als je ouder bent is deze tijd gemakkelijker dan voor jongere mensen. We kunnen veel doen dat ons vervult. Onze voor-het-ontbijt wandeling is een van onze favorieten. Het is meestal vroeg dus we komen niemand tegen. We blijven ons verbazen over al die verschillende en vooral de enorme hoeveelheid paddestoelen. Ik ken maar weinig namen, maar van de eerste foto weet ik sinds 10 minuten dat het de gewone zwavelkop is. Ik weet het van Jeroen van Bergeijk die een column in de krant over zijn volkstuin heeft.