maandag 19 oktober 2020

Een nachtje weg

Ik was jarig. Voor het verjaarsontbijt kreeg ik cadeautjes: PrivĂ© Domein boekjes (spaar ik), een brownievorm, macademianoten, een cadeautje van Hielkje, dat Henk onderschept had. Het waren gekonfijte sinaasappel staafjes met chocolade. Wat een origineel en lekker cadeautje. Vooral bij een kopje zwarte koffie. 
We zijn een nachtje weggeweest. Ik had dit al heel lang geleden afgesproken en van beide kanten vonden we niet dat er een reden was om het niet door te laten gaan. Alles was ook heel veilig. Het huis waar we waren lag ver weg van alles en iedereen. Normaal gesproken zouden we samen met de twee mensen van de andere kamer eten, maar vanwege corona gebeurde dat nu niet. Hetzelfde gold voor het ontbijt.

Onderweg naar de B&B in Overijssel zag ik een tuin met allemaal verschillende kleuren dahlia's. Ik ben dol op dahlia's, dus dat was het volgende cadeau. Ik zie ze nog steeds voor me. 

Als we niet raar hadden gereden waren we op tijd geweest (we zouden er om 14.00u zijn), maar op een gegeven moment waren we weer op dezelfde weg, zagen we dezelfde fietsers. :-)
Het bleek uiteindelijk heel eenvoudig te zijn, maar wij hebben het ingewikkeld gemaakt.
Nou goed, maakte niet uit.

Na ons noodzakelijke dutje en kopje thee/koffie hebben we een mooie wandeling gemaakt.De eigenaresse kookte voor ons, op een AGA!!! (Behalve een AGA is er ook een eigen bron, van 40 meter diep. Allebei mijn droom.)
Het was een maaltijd naar mijn hart.
Eerst een stukje warm brood met zelfgemaakte pesto (ze maakt sowieso heel veel zelf).
Daarna een broccolitaart met geitenkaas en honing, geglaceerde spruitjes en worteltjes en een groene sla met van alles erdoor. We dachten er pas aan om een foto te maken toen we al een eindje op weg waren. Het was heerlijk!


Als toetje appel crumble met ongezoete slagroom en een beetje ijs. Hier de lege schaal. Maar ik weet nog niet hoe het proeft. 


Een ontbijt met rauwmelkse kaas van een boer uit de buurt, drie soorten zelfgemaakte jam (bessen, mango en aardbeien), warme broodjes (zaten bij de foto nog in de oven), eitje, vers fruit, hangop (niet aan toegekomen) en zelfgemaakte cruesli (ook niet aan toegekomen) 
Verse sinaasappelsap, kopje thee en tot slot een stukje twentse krentewegge en een kopje koffie, mmmm allemaal.
Tijdens het ontbijt hadden we de opkomende zon als uitzicht.


Hierna gingen we naar kasteel Eerde, de voorloper van de Internationale Quakerschool waar ik op heb gezeten. Eigenlijk wilden we de Krishnamurti wandeling maken. Hij heeft hier tijdelijk gewoond. Deze wandeling hebben we nog tegoed. Voor nu was het al zo fijn om hier rond te lopen.
Het was een heel andere dan anders verjaardag. Er is altijd de combinatie kunst, spiritualiteit (en natuur). Geen kunst want al wilden we erg graag naar Henk Helmantel in het Drents Museum, met een mondkapje, nee, ik moet er niet aan denken. De rest is aan bod gekomen. Juist omdat het zo anders was en omdat we het heel erg fijn hebben gehad zal ik deze verjaardag zeker niet vergeten. Ik heb zelfs een beetje heimwee.