vrijdag 28 juni 2024

Verslaving en genezing

Verfrissende cracker, met appelstroop en tomaat.
Henk

Net even bij het gerecht van gisteren gember erbij gezet die ik was vergeten op te schrijven, die is juist belangrijk.
---
Stan Baggen medeoprichter van de Vierde Golf, aardig, intelligent, combineert voor mij het vroegere links met wakker zijn, genuanceerd en betrouwbaar (bij hem zou ik onder durven duiken!!) En dan schrijft hij dit: "Van de 278 documenten die ze over me hebben bij de AIVD werden er weliswaar 256 geweigerd maar toch, krijg je een beetje een idee van hoe nauwgezet ze je in de smiezen houden.
Hoeveel mensen worden er in de gaten gehouden, op welke manier en waarom??
We hebben het hier niet over terroristen, maar over mensen met een eigen mening.
---
Als we Oxicodon of 
OxyContin horen spitsen we de oren sinds de fantastische documentaire-serie the painkiller. Ik spits ze bij alle medicijnen, maar bij dit levensgevaarlijke middel zeker. Er is een zoveelste rechtszaak gaande in Amerika.
OxyContin leidde tot een verslavingsepidemie, die sinds 1999 naar schatting ruim 500.000 mensen in de VS het leven heeft gekost. Purdue Pharma vroeg in 2019 faillissement aan vanwege alle schadevergoedingen die het bedrijf moest betalen.

"Oxycodon is een opioïde, er treedt gewenning op en de stof is verslavend. In 2017 gebruikten 218.435 patiënten volgens Zorgverzekeraars Nederland langer dan drie maanden een opioïde pijnstiller op doktersrecept. Het betrof met name oxycodon. In de acht jaar ervoor nam het gebruik van dergelijke sterke pijnstillers met 60% toe, er werd gesproken van 'een stille epidemie'. (Wikipedia) Er zijn inmiddels honderdduizenden mensen bijgekomen. 
Ik las dat Hitler regelmatig een injectie met het goedje kreeg. Ik wist dat hij een en ander nam, maar niet dit. Het maakt veel duidelijk. Het leed raakt je niet dus hoe gemakkelijk wordt het gemaakt om met het veroorzaken ervan door te gaan.  
Hoe kan het, dat artsen het gewoon voorschrijven??? Ik zag het twee weken geleden nog, dat iemand het na een operatie mee naar huis kreeg. De gezondheidszorg (het grootste deel) ... het is industrie geworden. ik begrijp dat Jan Vingerhoets er niet meer aan mee wil werken. Artsen mogen dit gevaarlijke middel geven, maar een veilig middel* bij covid voorschrijven mocht niet! Het mocht niet alleen niet, er stond een gigantische boete op als je het wel deed. Wie begrijpt hier nog iets van?

"Vroeger werden dit soort sterke pijnstillers alleen voorgeschreven aan terminale kankerpatiënten. Tegenwoordig geven artsen zulke medicijnen ook steeds vaker bij minder ernstige klachten, zoals botbreuken of na operaties".
Voor mensen die verslaafd zijn aan oxycodon:
https://changesggz.nl/verslavingen/oxycodon-verslaving/#:~:text=Vroeger%20werden%20dit%20soort%20sterke,zoals%20botbreuken%20of%20na%20operaties.

*Volgens de Amerikaanse arts en voormalig hoogleraar geneeskunde Dr. Paul Marik geneest Ivermectine zelfs kanker. Marik werkte in het Sentara Norfolk General Hospital en was voorzitter van de afdeling Pulmonary (heeft alles met de longen te maken) and Critical Care Medicine aan de Eastern Virginia Medical School in Norfolk, Virginia. Hij onthulde dat “de kanker verdween” toen patiënten ivermectine kregen.

Reactie:“Alle topwetenschappers wisten dit. De enige manier waarom het verborgen werd, was dat er voor gekozen werd om het verborgen te houden." Dr. Chris Shoemaker
https://x.com/jmw_SEATTLE/status/1806375734933664193