Aromatische, rood glanzende tomaten. Ze hebben niets nodig, als ze op de boterham gaan, alleen een beetje versgemalen zout.
Henk
Ik las al langer geleden over een meneer van 70 jaar, die darmkanker had. Hij zou nog drie maanden leven zeiden artsen. Hij is nu 103!!! Hij heeft inmiddels verschillende marathons gelopen. Hij zegt dat dit de beste jaren van zijn leven zijn. Aan het ontbijt las Henk me voor dat biologische producten veel intensiever gecontroleerd worden dan reguliere(??). Nu blijkt dat sommige biologische producten bestrijdingsmiddelen bevatten vanwege bedrijven naast of in ieder geval in de buurt die veel bestrijdingsmiddelen gebruiken. Het is toch ....
---
---
Een andere manier van eten en veel buiten bewegen. Hij deed het allemaal op eigen kracht, zoals veel mensen. (Ik las gisteren een arts die zei: "Mensen sterven meestal aan de chemokuren, niet aan kanker". Uiteindelijk natuurlijk wel, als het niet over gaat, maar ik begrijp wat hij bedoelt.
Als er weinig verkeerds in je lichaam komt is er een grote helende werking. Las toevallig net op de dagkalender , due oneerbieding in de wc hangt, van Rineke dat je lichaam uitgedaagd moet worden net zoals dat voor planten geldt. Ze schrijft:"Planten worden uitgedaagd door bijvoorbeeld kou, insecten die ze op willen eten, de zon, wind etc. Des te meer ze belaagd worden… des te meer van die beschermende stoffen ze aanmaken. En die beschermende stoffen beschermen onze cellen, en daarmee onze gezondheid, als wij deze eten. Planten die opgroeien met kunstmest en bestrijdingsmiddelen hebben minder van die uitdagingen. En maken dus minder beschermende stoffen aan. Kies daarom zoveel mogelijk voor onbespoten voedsel.". Een bekend verhaal en hetzelfde geldt voor je lichaam, als het vol zit met medicijnen en volgespoten wordt kan je lichaam niet meer reageren met de beschermende stoffen, daarvan ben ik overtuigd. Dit wil niet zeggen dat er geen uitzonderingen zijn, maar in principe...
---
De oversterfte gaat maar door en door. Neuroloog Jan Bonte zegt altijd ik wil lijken zien. In overleden mensen kan je precies zien waaraan iemand is overleden. Miljoenen mensen liggen zonder die kennis in de grond. Er is een zeer gedetailleerd boek verschenen, vol voorbeelden hiervan 'Geimpft gestorben', van Ute Krüger en Walter Lang. Volgens Jan zijn dit meer pathologische casuses dan ooit.
Wat ik laatst bedacht, of schreef ik dat al, dat mensen die stierven aan covid al ziek waren, of ze hadden bepaalde tekorten, en mensen die door de prik overlijden zijn vaak gezond of super gezond.
---
Ontbijt
silviarita
Ons lichaam wordt beïnvloed en gemanipuleerd, terwijl er zo'n grote helende werking is.Hetzelfde gebeurt dag in dag uit met de geest.
Kortgeleden was er een artikel van Maurice met als titel:
"Het grote gevaar van de eenzijdige informatiestromen in een gevaarlijker wereld".
Als dit nooit was ontstaan leefden we nu in een totaal andere wereld. Als mensen eenzijdige informatie tot zich nemen kennen ze maar een (al dan niet waarheidsgetrouw) stukje van hoe het is. Dan kan de eenzijdigheid blijven groeien en komt er geen of weinig verzet. Alles kan dan blijven gebeuren, hoe verschrikkelijk ook. Dit geldt niet voor een onderwerp, maar voor alles. Tot het te laat is. En dan komt er een geheel andere oplossing, die juist de eenzijdige denkers zal treffen. Het leed is even erg, maar het niet (willen) weten zal ook nog zorgen dat er een ongelofelijke schrik vrij komt.
Er zijn echt mensen, ik ken ze, die zeggen ik wil het allemaal niet weten. Hier zitten voor mij twee kanten aan. Is het niet onze verantwoordelijkheid om te weten wat er speelt op aarde? Het gaat er niet alleen om dat je niet op de hoogte bent, maar je kan als je niets weet ook niets doen. Aan de andere kant kan je het mensen niet opdringen, als ze er niet voor open staan, of er bang voor zijn, dan stopt het. Alleen nabije voorbeelden van gevolgen kunnen dan iets veranderen.
Een op zich zeer assertieve vriend vertelde kort geleden dat hij vooral niets wil weten van kinder- en dierenleed. Met het kinderleed was ik net bezig geweest en ik zat er eigenlijk vol van en kan het alleen maar erg vinden dat er zoveel onwetendheid is. Ik noemde heel voorzichtig de naam van Yvonne Keuls, ik dacht die is wel te behappen... maar nee, geen enkele opening. Dierenleed is ook verschrikkelijk, maar zij eten vlees en niet eens biologisch. Over leed gesproken. Het ene leed mag wel, het andere niet. Het is vaak zo tegenstrijdig allemaal, waar ik kort geleden ook over schreef. Heel af en toe vlees van gezonde, blije dieren, wiens leven (het liefst) ten einde is, vind ik een heel ander verhaal. En er is nauwelijks iets heilzamer, dan daar bouillon van te trekken. Als ik gezond zou zijn, zou af en toe zelden of niet worden denk ik, zoals het ook geweest is. Kweekvlees, als dat op een biologische manier gebeurt, helemaal goed, heeft alleen maar een prikje nodig, daar hoeft een dier niet dood voor gemaakt te worden.
Binnenkort een verslag van een kort, maar fantastisch uitstapje.
Fijne zondag!!!
Kortgeleden was er een artikel van Maurice met als titel:
"Het grote gevaar van de eenzijdige informatiestromen in een gevaarlijker wereld".
Als dit nooit was ontstaan leefden we nu in een totaal andere wereld. Als mensen eenzijdige informatie tot zich nemen kennen ze maar een (al dan niet waarheidsgetrouw) stukje van hoe het is. Dan kan de eenzijdigheid blijven groeien en komt er geen of weinig verzet. Alles kan dan blijven gebeuren, hoe verschrikkelijk ook. Dit geldt niet voor een onderwerp, maar voor alles. Tot het te laat is. En dan komt er een geheel andere oplossing, die juist de eenzijdige denkers zal treffen. Het leed is even erg, maar het niet (willen) weten zal ook nog zorgen dat er een ongelofelijke schrik vrij komt.
Er zijn echt mensen, ik ken ze, die zeggen ik wil het allemaal niet weten. Hier zitten voor mij twee kanten aan. Is het niet onze verantwoordelijkheid om te weten wat er speelt op aarde? Het gaat er niet alleen om dat je niet op de hoogte bent, maar je kan als je niets weet ook niets doen. Aan de andere kant kan je het mensen niet opdringen, als ze er niet voor open staan, of er bang voor zijn, dan stopt het. Alleen nabije voorbeelden van gevolgen kunnen dan iets veranderen.
Een op zich zeer assertieve vriend vertelde kort geleden dat hij vooral niets wil weten van kinder- en dierenleed. Met het kinderleed was ik net bezig geweest en ik zat er eigenlijk vol van en kan het alleen maar erg vinden dat er zoveel onwetendheid is. Ik noemde heel voorzichtig de naam van Yvonne Keuls, ik dacht die is wel te behappen... maar nee, geen enkele opening. Dierenleed is ook verschrikkelijk, maar zij eten vlees en niet eens biologisch. Over leed gesproken. Het ene leed mag wel, het andere niet. Het is vaak zo tegenstrijdig allemaal, waar ik kort geleden ook over schreef. Heel af en toe vlees van gezonde, blije dieren, wiens leven (het liefst) ten einde is, vind ik een heel ander verhaal. En er is nauwelijks iets heilzamer, dan daar bouillon van te trekken. Als ik gezond zou zijn, zou af en toe zelden of niet worden denk ik, zoals het ook geweest is. Kweekvlees, als dat op een biologische manier gebeurt, helemaal goed, heeft alleen maar een prikje nodig, daar hoeft een dier niet dood voor gemaakt te worden.
Binnenkort een verslag van een kort, maar fantastisch uitstapje.
Fijne zondag!!!