vrijdag 21 april 2017

Andere uitdaging

Lieve allemaal,

Je kan allerlei plannen maken, maar het kan heel anders lopen. Weg plannen. Dit is al de tweede keer dit jaar. De budget uitdaging moet wachten want de komende maanden moeten we door een opgelopen besmetting met vervuilde aarde in 2009, op een heel bepaalde manier eten. Zo veel mogelijk zetmeelvrij. Dit betekent naast allerlei passende, niet chemische middelen vooral heel veel groente! Het beste van het beste. Wat ik de eerste maanden gespaard heb en meer moet hiervoor gebruikt worden. Het is niet anders. Onze gezondheid is belangrijker dan sparen.
Ik vond wel dat ik dit moest vertellen, anders denkt u waar blijven de nieuwe budgetervaringen?
Dit is dus een andere uitdaging, maar het is wel een uitdaging. Een heel grote zelfs! En zoals bij elke uitdaging verheug ik me erop want er wordt weer een groot beroep op creativiteit gedaan en ook op nauwkeurig nadenken en ik zal heel veel in de keuken staan. Slecht voor mijn benen, dus ik zal ook heel praktisch moeten denken en proberen zoveel mogelijk te combineren.
Met de aubergines en courgettes maak ik glutenvrije lasagne. En de eerste tuinbonen, mmm. Met nieuwe aardappeltjes en mosterd. Het project begint 1 mei en ik heb nog aardappelen, die moeten dus op. En zo is er meer. De diepvries moet leeg en ik gooi natuurlijk niets weg.De onderste foto is courgettespaghetti. Het lekkerst om een kwartiertje in de oven te bakken vind ik. Met een scheutje olie en knoflook. De laatste keer maakte ik er bolognesesaus bij.