zaterdag 1 april 2017

Boekenweek

Ik vind het altijd zo heerlijk, als het boekenweek is. Morgen is de laatste dag alweer. Volgend jaar moet ik er eerder over schrijven. We kochten 'Getekende brieven van Peter Vos,' voor onze dag in mei. Dan pas maken we het pak open en gaan we het bekijken. Onno Blom beval het aan, dus ... Echt een bezit. Persoonlijk, handgeschreven en schitterende illustraties. 
Kochten is niet het goede woord, we bestelden het en gaan het zo ophalen. Het onweerde net en nu regent het heel hard.
Een boek, het boekenweekgeschenk en het essay. Een jaarlijks terugkerend genoegen. Het hoort erbij! Ik miste dit in Duitsland (en veel meer!). Het essay is dit jaar door Connie Palmen geschreven en ik kijk er dus naar uit. Wat een fantastische schrijfster! Het gaat over vier bekende vrouwen, die een zware jeugd en een afwezige vader. hadden. Het naar buiten treden, het bewonderd worden, zorgde bij de vrouwen voor een bepaald zelfvertrouwen, op die manier werden ze iemand. Maar de andere kant was sterker ... en het beeld dat geschapen was, was een niet vervullend alterego. 

De laatste dinsdag van de maand is er bij De Wereld Draait Door altijd het boekenpanel. Nog dezelfde avond staan de boeken op de homepage van de boekhandel. 
De vier boeken die gepresenteerd worden verkopen altijd goed. Net zoals Oprah dat deed met haar boekenclub en Obama deed, met zijn boekvoorkeuren, hun aanbeveling heeft een grote positieve invloed. Vooral Oprah heeft ongelooflijk veel mensen enthousiast of nog enthousiaster gemaakt, voor - bepaalde - boeken. Weer een voorbeeld waar ik blij van word. Sowieso, als mensen gepassioneerd zijn en als ze het dan ook nog zo overbrengen dat het me onmiddellijk raakt ...

Onze boekwinkel heeft een mooie website. Er zijn ook altijd allerlei activiteiten. Een cadeautje om erheen te gaan. Er zijn ook altijd leuke aanbiedingen, dus duur hoeft het bezoek niet te zijn. En even de sfeer proeven ...
https://www.daannijman.nl