zaterdag 8 april 2017

Groente!
Negen heerlijke groentes en bananen deze week. In groente zit zoveel goeds. Ik gebruik deze week koolgroentes, knolgroentes , vruchtgroentes.
Variatie zorgt ervoor dat u alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.
Wat ga ik ermee doen?
Ik heb al een hele tijd een spiraalsnijder, die ik al lang niet gebruikt heb. Deze week ga ik hem twee keer gebruiken.

Broccoli, tofu en
Kastanjechampignons # Met sojasaus en sesamzaad
Bleekselderij-ei salade met crackers
Courgette-spaghetti met rode ui, knoflook, gedroogde tomaatjes en pesto
Groene kool: Ovenschotel van reepjes groene kool, gebakken ui, gebakken plantaardig gehakt, rode paprika , knoflook, flink paprikapoeder en rijst of quinoa #
Preisoep en preistamppot
Koolrabi in blokjes en gemengd met een beetje olijfolie, mosterd en specerijen, in de oven gebakken
Taugé in een boekweitwrap met pindakaas en chilisaus met een salade van komkommerslierten (ik heb vanaf nu weer bijna altijd komkommer, tot oktober)
Wortelsla bij de frieten

Van de buurman kregen we een bloemkooltje. En ik heb altijd zoete aardappelen. Ik kwam van deze combinatie laatst een heerlijk gerecht tegen. Ik maak het uiteraard op mijn eigen manier. Als het heel lekker is zal ik het laten weten en het recept plaatsen. Later; dat doe ik dus!

De (Buffalo) saus met wat ik in huis had gemaakt en die is wel zo verrukkelijk!!! Hij past bij pasta maar ook biIj allerlei groentes en zeker die wat pittigs kunnen gebruiken, zoals in dit geval de bloemkool. Ik zet hem bij 'recepten' en dat doe ik ook met twee andere gerechten die hierboven staan. 
Fijn weekend allemaal!