woensdag 24 mei 2017

Kokosolie, maar eerst meidoorn

Goedemorgen allemaal! 
Ik ben benieuwd of het weer zo'n zomersachtige dag wordt. Het is nog volop lente, maar vooral eergisteren rook het naar de zomer vond ik. En oh, als het warm is, die zoete walmen overal. Ik sta er letterlijk en figuurlijk stil bij. Vaak weet ik waar het vandaan komt. De meidoorn en nu overal het fluitenkruid. Soms weet ik het niet.Ik heb al een paar keer over kokosolie geschreven. Net schreef ik er voor mijn boek over, maar toen bedacht ik me dat ik hier even wil vertellen, dat naast alle voordelen van kokosolie voor het lichaam, het nog meer mogelijkheden heeft. Ik heb er een paar dagen geleden de houten tafel mee behandeld. Ik had daar inmiddels twee oliën voor gebruikt. Ik moet het veel vaker gebruiken denk ik, maar zeker bij de tweede olie had ik twijfels. Het bleef er even mooi uitzien en de geur was minder penetrant (bij de eerste moesten alle deuren open en de ventilator aan), maar er bleven scheurtjes ontstaan. Nu dus gewoon heerlijk ruikende, natuurlijke kokosolie. De tafel ziet er nog mooi uit. Op de krant komen olievlekjes, hoe goed ik het ook in heb gewreven, maar dat bij de vorige oliën ook zo en het hindert niets. Ik ga het vaker doen en hoop dat het de tafel een lang leven geeft.