zaterdag 20 mei 2017

Kokoskoekjes

Ik ben helemaal enthousiast over de volgens mij eenvoudigste koekjes (soort makronen) van de wereld. Evenveel banaan als kokos en op 100 gram een ei. Een snufje zout en dan kan er eventueel (hoeft niet) een extra smaakje aan gegeven worden. Ik deed er gisteren sinaasappelrasp door. 
Variaties: vanille, citroenrasp, cacaonibs, rozijnen, stukjes abrikoos enz.
Een kwartier bakken op 180 graden. Van 100 gram maak ik 14 koekjes.
Zonder ei een eetlepel in 2 eetlepels water geweekt lijnzaad. Ik zou het lijnzaad eerst malen denk ik. Dat doe ik meestal.

Ik ga zo nog even de bloesem van twee weken geleden ongeveer plaatsen. Het komt bij 'mayonaise'. Wat een combinatie, maar toch heeft alles op deze website met elkaar te maken!
Er zat laatst zo'n bijzondere tomaat in het pakket, die komt hier.