dinsdag 23 mei 2017

De lekkerste ... en letterlijk zuivere koffie

Wij drinken sinds 1 mei de lekkerste koffie van de wereld! Biologisch, faitrade. We kopen het bij de COOP, maar het is overal verkrijgbaar. Het is een stuk duurder dan de koffie die we hadden, maar dit is zoooo lekker. Daarbij is het goed voor de koffieboeren en het schijnt veel zuiverder te zijn, o.a. omdat er maar een soort koffiebonen gebruikt wordt. Dit is een van de redenen waarom we overgestapt zijn.
We drinken 's morgens een beker cappuccino en na het eten 's avonds een kopje zwarte koffie. Goed voor de vertering en een lekkere afsluiting van de maaltijd. Soms nemen we 's morgens na het ontbijt een kopje, maar dan doen we het 's avonds niet. Zo blijft het exclusief.
We drinken geen Senseo meer want het apparaat deed het al lang niet meer goed. We hadden nog een gewoon koffiezetapparaat en alleen al vanwege de geur vind ik dat fijner. Het is meer een ritueel nu. Het maakt qua prijs trouwens niets meer uit, filter of Senseo koffie. Dat was in het begin van Senseo wel zo. Onze buren hebben cups, super de luxe en verrukkelijk, maar niet lekkerder dan onze koffie. Nee, lekkerder kan niet!