dinsdag 24 oktober 2017

Ik ook

De#MeToo golft over de wereld. Ik ben na gaan denken en al waren het geen grote gebeurtenissen, ik heb toch ook 6x iets seksueels tegen mijn zin meegemaakt. Op een na waren het bekenden. Nou ja, een van de vijf niet goed bekend en bij hem heb ik uiteindelijk bepaald wat verstandig was, om erger te voorkomen. De andere vier waren minder heftig, maar toch ... Van een, een huisbaas moest ik zoenen om de huissleutel te krijgen. Ik was duidelijk in mijn reactie. "Het doet geen pijn hoor" zei hij. De meeste ervaringen zijn lang geleden gebeurd en ik heb er zeker geen trauma aan over gehouden, maar toch ...  
Er zijn natuurlijk zoals bij iedereen meer dingen in mijn leven gebeurd waarbij er over grenzen gegaan werd. Het zit vaak verweven in de opvoeding, dat je dingen moet doen die niet in overeenstemming zijn met wat je wilt. Bij de een gebeurt het meer dan bij de ander. Soms pakte het wat mij betreft uiteindelijk goed uit, soms zorgde het voor een wond. Ik denk dat ik daarom nu sterk en steeds meer vasthoud aan om, op een uitzondering na, niets meet te doen wat niet goed voelt. Wat niet bij me hoort. Voor andere mensen kan het om onbelangrijke zaken gaan, zoals 's avonds ergens naartoe gaan, maar voor mij niet! Iets doen waar ik tegenop zie kost heel veel spanning en energie. In principe is dat geweest. Nu ben ik mezelf trouw. Daarnaast wil ik vanuit mijn hart van alles voor mensen betekenen. Maar dat is juist wel in overeenstemming met wie ik ben.
Ik wens iedereen, die dergelijke nare en vaak veel grotere ervaringen op seksueel gebied heeft gehad en dat zijn heel veel mensen (las net de ervaring van Jelle Brandt Corstius), op zijn minst een uitlaatklep toe. Schrijf erover, of deel het en probeer het, als het kan om te zetten in iets. Iets krachtigs.
Ik ga voor iedereen een heel mooie herfstfoto voor zoeken ... 
Gevonden, speciaal voor u!

Afbeeldingsresultaat voor herfstfoto


foto antonz