zondag 22 oktober 2017

Mooie momenten van de afgelopen week

Ik vroeg me vanmorgen, toen ik vroeger wakker en luisterend naar de regen af, welke momenten me geraakt hebben de afgelopen week. Of beter gezegd welke momenten ik gewoon heel fijn vond.
Elke dag zijn er kleine momenten met Henk die me raken. Zijn liefde, zijn humor, elke dag opnieuw. Geen dag zonder dat we zeggen hoeveel we van elkaar houden. De fijnst bestaanbare woorden.
Maar buiten ons zijn er ook veel andere dierbare momenten geweest;
Een fijn, emotievol gesprek, met iemand die ik eigenlijk nog niet zo lang ken, maar wat heel vertrouwd voelt. Liefdevolle mails (ik noem ze meestal brieven want dat zijn het, al is het elektronisch) die me ontroerden. 
Dat ik in het boek van Doeschka Meijsing las over de ervaring die ze als vierjarig meisje had. Nooit heeft ze meer zo'n sterk machtig gevoel gehad als toen. Dat ze in haar hoofd kon zorgen dat iets gaat leven. Ze liet een aap in een bus zitten! De kracht van taal, de kracht van fantaseren. 
De harde regen die ons drijfnat maakte en hoe lekker het was, om daarna met droge spullen aan in een knus warm 'huis' te zitten. 
De lekkere hapjes die ik maakte. Op dit moment heb ik na een lekker dutje en sterke thee met melk een bonbon in mijn mond. 
Wolken met een lichtgevende rand van de zon erachter. Zoiets heb ik natuurlijk vaker gezien, maar niet zoals deze keer, zilver!
Het contact met de man van Beterbio en dan nog alles wat hij komt brengen. :-)
Op mijn verjaardag kreeg ik een boek: Indoor tuinieren. Waarom niet binnenshuis tuinieren? Rare engelse gedoe. Maar goed, het boek werkt inspirerend. Ik wil in ieder geval verschillende kruiden binnen gaan kweken want ik ben eigenlijk altijd zo op de zomer gericht met kruiden, maar wat is binnen aan eetbaars mogelijk? Daar ben ik nog 'steeds' niet achter. Voor tomaatjes is het te warm. Een moment van verheugen.
Ik schreef laatst dat ik dol ben op de geur van Paco Raban. Gisteravond tijdens onze avondwandeling fietste twee jongens voorbij en een van de twee denk ik had wel zoiets heerlijks op. Ik had zo in die geur weg willen zweven. 
Ik zeg altijd elk mens die ik tegenkom goedendag en hier doet iedereen dat (bij onze vorige adressen trouwens ook). Ook jonge mensen, of ze nu 8 of 17 zijn, zo leuk. Dat oa maakt het wonen hier zo warm en veilig.
Alle verrukkelijke maaltijden van de afgelopen week.
We zijn lid van 'Nextdoor', een buurtapp die zo goed functioneert. Henk had prachtige colberts van iemand gekregen, maar ze waren hem jammergenoeg te groot. Een berichtje op Nextdoor en ze zijn vanmiddag opgehaald. Ze zijn heel goed terechtgekomen.
En Henk liet me net foto's zien van iemand die 10.000 onontwikkelde fotorolletjes op een veiling kocht. Het bleken foto's van straatfotograaf Vivian Meier te zijn, uit de 50er jaren?
Ze werkte voornamelijk als oppas en had altijd een camera bij zich. Ze nam gedurende veertien jaar meer dan 150.000 foto's. Haar werk bleef tijdens haar leven onbekend en de meeste fotorolletjes onontwikkeld.
Drie voorbeelden: 

Onderstaande foto lijkt op de ervaring in Kampen.

Ik weet zeker dat ik momenten ben vergeten, maar voor een week vind ik het veel Het is goed om vaker op zondag even terug te denken.