woensdag 11 oktober 2017

Alvast

Dit wordt alleen maar het begin van een bericht want we gaan een nachtje weg en ik moet nog het een en ander doen. Maar ik wil toch gewoon al even dag zeggen, anders hoort u te lang niets van me.

Voor de laatste keer dit jaar komkommers en tomaten besteld bij Beterbio. Dan kunnen we ons daar in het voorjaar weer op verheugen.Pffft, uren in de keuken gestaan voor alles wat we mee gaan nemen. Iets buiten de deur nuttigen is niet zo eenvoudig met deze manier van eten (of glutenvrij of suikervrij, maar allebei ...?) en daarbij kunnen we echt niets uitgeven. Ik heb dus allerlei heerlijks gemaakt. Kleine hapjes.

Waar ik steeds handiger in word is naast de gewone groente, groente als uitgangspunt nemen. Tussen de middag hadden we bloemkoolbroodjes met gestoofde bleekselderij en een tomatensausje en sla.
En we hebben bijvoorbeeld al 2x pap gehad van bloemkool. Dit klinkt heel raar, maar met sterke smaakmakers als kokos en kaneel is het heel lekker. Ook nog blokjes appel en stukjes abrikoos of rozijnen en noten. Het geeft een prettig gevoel in mijn buik en dan hebben we, net zoals bij een smoothie al flink veel groente binnen, aan het begin van de dag.
Dit zijn de broodjes, de lichte zijn hartig, met Italiaanse kruiden. De donkere zijn met kaneel, appel en rozijnen.