donderdag 26 oktober 2017

Mijn maand!

Al begint mijn lievelingsperiode 15 augustus, oktober is toch echt mijn lievelingsmaand!
Heeft iedereen dat met zijn geboortemaand? Ik weet het niet, maar ik in ieder geval wel.
Oktober wijnmaand, noten, appels, herfstbosgeur, wind, regen. Soms zon, zoals nu en vorige week was het zelfs zomers. Dat vind ik een beetje raar, maar we hebben er maar wel heel erg van genoten.
Er is veel wat bovenkomt deze maand, zoals oktoberkind van Liselore Gerritsen. Haar verjaardag is 2 dagen na de mijne. 
https://www.youtube.com/watch?v=HRtQqaexqJ8
En omdat ik nu naar haar luister ook nog een liedje waar ik tijdens een onstuimige tijd in mijn leven naar luisterde. Het paste goed. https://www.youtube.com/watch?v=TM202a7sLuQ
Verder met de herfst; Zoals ik laatst schreef hoe heerlijk ik het vind, om na buiten geweest te zijn in weer en wind terug te komen in een warm huis. Extra heerlijk omdat ik weet dat het ook anders kan zijn.
En dan natuurlijk alle gerechten die bij de herfst horen. Gerechten met paddestoelen, appels, aardpeer (vanavond met rozemarijn uit de oven), kastanjes. 
De zomertijd geeft een beetje onrust vind ik. Ik verheug me dus zoals elk jaar weer erg op het terugzetten van de klok zaterdag. Rust. En dit is voor mij een kernwoord in deze periode. Ook als het stormt.
En nu ga ik even lekker lezen, met een grote beker thee. Normaal probeer ik dat zondag en/of maandagmiddag te doen, maar een kennis ligt in het ziekenhuis, dus daar gingen we heen. Ook lezen met een plaidje over me heen hoort bij de herfst. Of zoals onderstaand tafereel. De poes lijkt op Damia. Henk kwam het tegen, zo schattig.