donderdag 26 oktober 2017

Dankbaar

Ik wil u allemaal even een heel fijn weekend wensen.
Vorige week had ik het over momenten die me geraakt hadden, of die gewoon fijn waren. 
Van welk moment heeft u genoten, de afgelopen week?

Ik las dat er een boek is verschenen over de misère in de wereld, op velerlei gebied. De schrijver zei in zijn eigen woorden; "als je optimistisch bent in deze tijd ben je niet goed bij je hoofd". 
Iedereen weet dat er veel niet goed is en niet goed is zwak uitgedrukt. Mede daarom blijf ik het zo belangrijk vinden om de andere kant te benadrukken. Verdrinken in wereldleed verandert niets en het voegt al helemaal niets toe. En de wereld heeft elke positieve energie nodig! Ook in het klein. Misschien juist daar. Alles werkt door! Elke diep doorleefde zonsondergang. 
En we kunnen altijd iets doen. Voor jezelf, voor iemand anders, altijd! Het grote maakt machteloos, maar uzelf en alles dichtbij vraagt om aandacht, om liefde. Heel veel liefde!
Nu leven wij hier op een geweldige plek en dat helpt natuurlijk mee aan een groot gevoel van welzijn. Ik ervaar de warmte hier elke dag. Daarom schrijf ik er zo vaak over. :-)
Fijn dat ik hier vandaag in de krant van harte in bevestigd wordt. Ik kopieer er een stuk uit.
(Er zijn natuurlijk veel andere plekken in Nederland waar mensen ook fijn wonen, maar alleen al als herinnering vind ik het zonde dit artikel weg te laten. En ik ben trots hier te wonen en vooral dankbaar.)


Nergens in Nederland woon je zo goed als in Noord-Drenthe

"Noorderlingen weten het allang, maar het staat nu ook wetenschappelijk vast. Nergens in Nederland is het zo goed wonen als in Noord-Drenthe.
Mensen voelen zich hier veiliger dan in de Randstad, er is een betere balans tussen werk en vrije tijd en je koopt er mooiere en grotere huizen voor minder geld. De steden Groningen en Assen liggen binnen handbereik. Files zijn er nauwelijks. Scholen en ziekenhuizen zijn pico bello. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Noord-Drenthe meest welvarende regio

Vrijdag wordt een rapport gepresenteerd over de spreiding van welvaart over het land: De Brede Welvaartsmonitor. De onderzoekers hebben dit jaar voor het eerst niet alleen gekeken naar de verdeling van inkomen, maar ook naar woongenot en veiligheid. Dan staat Noord-Drenthe eenzaam boven aan de ranglijst van welvarende regio’s in Nederland."