maandag 24 december 2018

Kerstbrood en Kerstwens

Voordat ik u fijne kerstdagen ga wensen wil ik u het recept geven van het glutenvrije kerstbroodje dat ik net maakte. Met de gedroogde vruchten kan natuurlijk gevarieerd worden. 

2 bekers gemalen havermout, 2 theelepels zuiveringszout, 2 bekers yoghurt, kaneel., 1/2 theelepel zout. Goed mengen. Veel vulling: blokjes verse gember, gedroogde pruimen in stukjes (de rozijnen waren niet bezorgd), krenten, gedroogde cranberries en een appel in blokjes.Weer goed mengen. 3/4 van het deeg in een kleine broodvorm scheppen en dan eventueel een rolletje spijs of marsepein erin drukken. Dan de rest van het deeg erop. Drie kwartier bakken op 190 graden. Ik heb er nu ook voor de zekerheid een kwart theelepeltje gist door gedaan, maar het is niet nodig. Het brood ziet er mooi uit. Benieuwd hoe het smaakt.

En dan nu:
Ik hoop dat u Kerstmis op geheel eigen manier kunt vieren, zonder - te - veel verplichtingen.
Het gaat in kerstreclames en kerstprogramma's vaak over met familie en vrienden Kerstmis vieren. Er zijn bijna drie miljoen alleenstaanden en niet iedereen heeft familie of vrienden met wie ze het kunnen vieren. Een deel ervan vindt het geen probleem en een deel voelt zich heel eenzaam. Voor hun is al het samenviergedoe zien pijnlijk. Er zijn mensen die zich eenzaam voelen en naar een gezamenlijke kerstviering of kerstdiner gaan en er zijn mensen die willen dat deze dagen snel voorbij gaan en die uitkijken naar januari.
Ik zou alleen kerst vieren geen probleem vinden, ik zou het heel fijn maken, maar nu zijn we samen en genieten we van elk moment! 
Of u alleen, samen of met veel mensen bent, ik wens u heel mooie dagen en ik stuur u heel
veel licht en warmte!