woensdag 26 december 2018

Tweede Kerstdag

Eerst iets anders, ik ben zo blij dat we het allemaal heel sober (en toch zo rijk!) gedaan hebben, de afgelopen weken. Ik was spruitjes vergeten en een kerstdiner zonder spruitjes, nee. Dat is dus het enige dat we maandag nog gekocht hebben. 79 cent en ik was er zo blij mee! Voor het eerst van mijn leven geen boek op Kerstavond. Helemaal goed. We hebben vaak gezegd hoe fijn het allemaal was. Op een of andere manier was er meer rust.

En dan nu vandaag. Na weer uitvoerig ontbeten te hebben zijn we naar het Drentsmuseum gegaan. We gaan bijna altijd naar het museum op Tweede Kerstdag. "Nubiƫ, land van de zwarte Farao's". Weer een zorgvuldig opgezette tentoonstelling, die veel rust uitstraalt, heel mooi.
Opgravingen zijn voor ons wel dubbel, het blijft grafschennis. De manier van omgaan met opgravingen is gelukkig wel aan het veranderen. Veel wordt weer teruggeplaatst. Zo hoort het toch? Er kunnen foto's en verhalen bij komen en zo krijg je toch iets wat heel erg de moeite waard is. Niet alleen schoonheid, maar ook kennis over hoe het in dat gebied was. Maar goed, het zo voor je zien is natuurlijk wel heel speciaal. Zoals ik zei, dubbel dus.
We geven het in ieder geval de aandacht en waardering die het verdient. We gaan denk ik nog een keer terug en dan gaan we ook naar de lezing erover.
https://drentsmuseum.nl/nl/tentoonstellingen/nubiƫ

Ik zal de maaltijd van vandaag zo even bijwerken (zie 8 december), dan bent u helemaal op de hoogte.