dinsdag 25 december 2018

Eerste Kerstdag

Om nog even terug te komen op wat ik gisteren schreef, Janneke Vreugdenhil heeft een kookboek voor een persoon geschreven. Ze had eerst een gezin en kookte altijd voor veel mensen. Toen ging ze na gescheiden te zijn alleen wonen en in het begin had ze helemaal geen zin om voor zichzelf te koken. Ze at met een zak chips in bed. Toen begon ze er weer mee en vond het steeds leuker. Nu geeft ze het veel aandacht eb daarbij zichzelf. Ze dekt de tafel mooi en geniet ...
Ik zag een filmpje over hoe ze een eetfeestje voor zichzelf maakt. Niet vegetarisch, laat staan veganistisch (het is ook alweer een paar jaar geleden en wat is er juist de laatste jaren veel veranderd!) maar het gaat even om die aandacht.
https://www.youtube.com/watch?v=7WWTdACBn90

Een fijne Eerste Kerstdag, al ging hij veel te snel om. Het menu werd iets anders en ik zal dat toevoegen aan het oorspronkelijke idee.

Het was herfstachtig weer vandaag en heel zacht. Aan het eind van de middag weer een andere lichtjesroute gelopen. Het valt ons op dat het allemaal minder Amerikaans is, subtieler, heel mooi, we halen ons hart op.

Het dineetje was overheerlijk. En mmm, het toetje, warm en koud tegelijk op je lepel en in je mond. En je krijgt alleen maar goeds binnen. Zo fijn dat smullen en gezond - bijna - altijd zo goed samengaan.

Ik zou nog vertellen hoe het kerstbrood was, verrukkelijk! En zo eenvoudig te maken. Kan het iedereen aanraden. Zonder spijs lekker voor het zondagse ontbijt of voor bij de koffie.