zaterdag 18 januari 2020

Broodje tempeh

Wat hadden we in Duitsland een mooie kelder, vol met gevulde potten.
In Oost-Groningen hadden we een kleine kelder, maar toch ... ik ben dol op kelders.
Nu hebben we voorraadkasten, waar heel veel in kan.
De komende tijd doen we zo min mogelijk boodschappen en gebruiken we zoveel mogelijk uit de voorraad.

Ook uit de diepvries. Ik vond een half blok tempeh en ik maakte een verrukkelijk broodje. Tempeh (ik gebruikte de helft en dat door midden en overdwars doorgesneden zodat je vier stukken hebt) insmeren met Tamari of sojasaus, sambal, knoflookpoeder en ik deed er een beetje gerookte paprikapoeder op, maar elke specerij is goed. Stevig inwrijven en even laten intrekken. Rustig bakken en een paar keer omdraaien. Twee stukken op een broodje met bijvoorbeeld sla (had ik nu niet) en geraspte wortel. Tomatenketchup (of een pittig sausje) en daarop langzaam gebakken uiringen (essentieel vind ik), een beetje mayonaise en daarop wat rauwe uitjes (ook essentieel). Ik had nog wat geroosterde pompoenpitten en die strooide ik er ook nog op en dat was juist erg lekker. We hebben gesmuld. Natuurlijk had ik hier een foto van moeten maken. Dat komt dan de volgende keer want ik ga dit nog heel vaak maken.

Fijn weekend verder allemaal. Wij gaan vanavond weer een aflevering van The Crown zien.