zondag 5 januari 2020

Budgetteren 1 / weinig/bijna niets uitgegeven

De laatste vrijdag van 2019 was ook de laatste keer Ekoplaza. Het is erg jammer want het was zo ideaal dat er elke vrijdagmiddag een krat vol heerlijks en verantwoords op de aanrecht werd gezet. Voor het bezuinigen is het wel goed. Nu is er alleen Boer Giel en een paar andere producten die we moeten kopen. De kasten staan vol en met veel kunnen we tot juni en dan wordt de voorraad weer uitgebreid aangevuld. Naast Boer Giel (€19,70) hebben we maar €1,60 (gember en koffiefilters) uitgegeven de afgelopen week. 
Er zijn veel consuminderaars die deze website lezen, omdat hij voortkomt uit mijn boek. Ik vind dat ik de afgelopen tijd het tegenovergestelde heb gedaan, al ging het zeker niet om onzinnige aankopen en ook niet om extreme bedragen. Ik bestelde op zich waardevolle producten maar niet altijd even efficiĆ«nt. Er staat nu nog €80* op de rekening voor de rest van de maand. Er gaat nog het een en ander af en er komt nog wat bij voor de telefonische hulp, maar toch ... Heel eenvoudig dus, ook omdat het  roer omgooien noodgedwongen is,  en terug te gaan naar de vervulling van bijna niets uitgeven en me richten op wat ik het belangrijkst vind in voeding en de rest van het leven. Daar verheug ik me op.
Ik wens u een mooie zondag!

*We betalen maandelijks wat meer voor energie dan nodig is en deze maand hoefden we dus niets te betalen. We kregen zelfs nog iets terug.