donderdag 30 januari 2020

Lekker slaatje

Omdat we nu altijd een groentepakket voor 4 personen hebben is er van elke groente veel. Bepaalde groentes zijn lang houdbaar maar bladgroente op zich niet lang. Hier kom ik zo op terug. Er was veel winterpostelein. ik maakte 2x stamppot en ook een heerlijke salade van
postelein, sinaasappelsap, olijfolie, mosterd, peper, zout en blokjes peer want die had ik (met appel of sinaasappel is het ook lekker).Bovenop fijngesnipperde rode ui. Heerlijk. Erbij quinoa met gebakken uien, kerrie en rozijnen.Ik bewaar bladgroentes op dezelfde manier als winterpeen of wortels. Ik leg een stukje keukenpapier in een bakje, de groente erop, in dit geval postelein, weer een papiertje, meer groente, weer een papiertje enz. en dan in de ijskast. Op deze manier zijn de groentes heel lang houdbaar. Ik ben heel blij met zoveel groente en fruit elke week, een perfecte basis.