Een gezellige avond, als u nog Sinterklaas gaat vieren.
En anders ook!!
Dit hadden we tussen de middag als toetje, mooi hè, van de Notenshop, neeeeee, van de Sint!
Henk
Deze glimmende kikkertjes lagen, na een harde voordeurbel in de brievenbus.
Henk
Een eenvoudige, heel vroege en lichte avondmaaltijd van boekweitpenne in een tomatensausje met edelgist en veldsla met appel. Wat yoghurt toe. Dit is een ontbijtbordje.
Henk
Havermout-amandeltaartje (Dit is niet echt zoet)
Ik heb voor vanavond een taartje met spijs gemaakt en o, o wat lekker. is het.
De buitenkant is van havermout en die is bros, de spijs-binnenkant is zacht.
Even denken....
Boven en onderkant
100 gram havermoutmeel (was een volle beker/cup havermout)
50 gram kokosolie
40 gram kokosbloesemsuiker
1/8 theelepeltje zout
Spijs:
1 beker/cup amandelmeel
kokosbloesemsuiker naar smaak en ik schrijf dit omdat ik niet meer weet hoeveel ik genomen heb, maar ik zou iets minder dan de helft van de gemalen amandelen of amandelmeel gebruiken.
Elke soort suiker kan
1/2 eitje
2 druppels amandelextract
Zo deed ik het:
De helft van het deeg platdrukken in een ronde vorm en koud laten worden
De spijs erop uitdrukken. Nog beetje kokosbloesemsuiker en beetje zout erboven malen
De andere helft van het deeg erop uitdrukken en dit een beetje vochtig maken
Andelsnippers erover en dit goed aandrukken
25 minuten bakken in de airfryer. De eerste 10 minuten op 170 graden en dan nog ruim een kwartier op 150 graden