zondag 21 augustus 2016

Geheime plekjes

Ik ben altijd dol geweest op geheime plekjes. Ik schreef niet lang geleden over de speelplek onder de trap. En over de stoel, die deels achter het gordijn in de woonkamer  stond en waar ik in de ochtendzon zat. Geheime tuinen en vooral geheime deuren. Kent u het boek de geheime tuin van Frances Hodgson Burnett, waar een verwaarloosde tuin in een paradijs veranderde?  Niemand wist ervan. In het begin, later veranderde dat, toen deelde het meisje haar geheim. https://www.bol.com/nl/c/algemeen/frances-hodgson-burnett/2461390/index.html?lastId=24439
We hebben jarenlang een poster in de wc gehad vol Toscaanse deuren. Wat zat er achter al die deuren? Ik dacht als kind ook vaak over een deur achter een deur achter een deur. Het heeft denk ik vooral met een gevoel van veiligheid te maken. Uiteindelijk zit die veiligheid alleen in jezelf, maar fantaseren is zo aangenaam en veilig. Henk stuurde me net dit. Klikt u vooral op de foto.Dit is niet alleen geheime plek. De toegang is ook nog een boekenkast! Twee voorkeuren in een. 


Ik had hier een recept van vanillesaus van 'vraag en antwoord' gezet, maar ik zet alle informatie onder de betreffende letter bij 'recepten'.