vrijdag 19 augustus 2016

Zonnig

Het wordt een mooie dag. Om 6.30 was ik wakker en scheen de zon op de boomtoppen. Nu is de zon overal. Met een beker thee heb ik me meteen weer op deze blog gestort. Als eerste heb ik de 'Startpagina' in 'Mijn leven 2016' veranderd. Nu ga ik nog een keer alles nalopen en dan is het klaar! 
U moest eerst zoeken om alle informatie te vinden want veel stond op achterliggende pagina's. De afgelopen jaren van mijn leven, de recepten uit de voorgaande jaren, toen ik steeds een weekmenu maakte, de culinaire herinneringen (voeg vooral een herinnering toe, als u dat leuk vindt) en het cadeautje. Alles is nu zichtbaar. Ik heb de recepten in drie├źn gesplitst, anders zoude er erg veel op een pagina komen. Ik weet niet of ik op den duur een zoekfunctie toe kan voegen, maar u kunt nu natuurlijk ctrl f of  f typen en dat wat u zoekt aangeven. nieuwe recepten komen bij de desbetreffende letter. Een nieuw recept zal ik eerst bovenaan de recepentpagina plaatsten en het zal zeker twee weken blijven staan. Ik deed dit al, maar ik kwam deze vraag tegen bij oude berichten. Er werd om nog wat meer duidelijkheid gevraagd. Ik zal hierover nadenken, ook omdat het nu om drie pagina's gaat. De tips en vraag en antwoord rubrieken die op de website stonden zal ik verdeeld over het blog plaatsen, in een andere kleur of lettertype. Ik zal bij dit bericht meteen de eerste plaatsen. Tips zijn overigens altijd welkom. Praktische tips maken het dagelijkse leven een beetje handiger en vrolijker.

Appel snel in blokjes
Met een mesje vertikaal en horizontaal roetsj in de appel snijden. Dan met het mesje van boven naar beneden een plak eraf snijden en … blokjes appel. Handig voor door een salade of voor in een appelflap. Een paar dagen geleden deed ik het door muffinbeslag.
Van een appel met schil snijd ik 8 schijven en dan eerst de ene kant op snijden en daarna de andere. Gaat ook heel snel.

Ik ga douchen en dan gaan we op het balkon ontbijten. Een beter zomers begin van de dag zou ik niet weten.
En ik wil nog eens zeggen hoe blij ik ben met deze blog!