donderdag 25 augustus 2016

Lievelingsboek

Welk boek is in uw leven het belangrijkst cq meest bepalend geweest?
https://www.belangrijksteboek.nl
Als u op 'of begin met ontdekken' klikt en u scrollt (is hier geen Nederlands woord voor?) langzaam naar beneden, dan verschijnen er op een aantrekkelijke manier heel veel boeken. U kunt de boeken ook nog schudden. Er is van alles bij wat ik niet ken en ik ben zo benieuwd... 
Ik vind het lastig, om een keuze te maken. Er zijn veel boeken die me iets of veel gegeven hebben.  Ik vul zeker iets in en ik denk nu aan ' alleen op de wereld' omdat het me als kind een andere wereld liet zien en het was het eerste verdriet, dat ik door een boek voelde.  Maar ook plezier en kennis. Het plezier was er ook omdat ik zoals elke avond in bed voor werd gelezen. Iets waar ik me elk dag op verheugde. Toen de buurvrouw van Remy, de hoofdpersoon in het boek, pannenkoeken ging bakken kreeg ik er zo'n zin in, dat mijn moeder ze ging bakken. Op een ander tijdstip zou dat al leuk zijn, maar als je al in je bedje ligt en bijna zou gaan slapen, dan is het bijzonder. Ik had ook een bijzondere moeder. Ik herinner me nu ook opeens dat we 's avonds een keer de ontbijttafel dekten en dat we zin kregen om te ontbijten. En dat hebben we toen gedaan! 
Tussen haakjes ... Henk zegt trouwens elke zaterdag dat hij uitkijk naar het zondagse ontbijt,. :-) Dat lekkere en heel knusse moment, met Trouw. 

Het is wordt tropisch warm vandaag.  De zonneschermen zijn naar beneden en een luxaflex ook. Net zoals gisteren zullen we het zo in huis weer koel houden. Aan het eind van de middag een glas koude sinaasappelsap met een scheutje sherry, ons zomerse drankje, op het balkon. Het blijft me herinneren aan onze plek aan de Wilgenplas in Maarsseveen. Als Henk uit zijn werk kwam verwelkomde ik hem daarmee. En dan wisselden we de dag uit, aan het water, met dat glas. Geuren en smaken blijven voor altijd verbonden een herinneringen. Zelfs alleen in gedachten.

Nu snel een boodschap doen en dan aan het werk in de bibliotheek.
Ik wens u een fijne, zomerse dag!