zondag 7 augustus 2016

opnieuw zuurdesem!


Sinds een paar maanden had ik geen zuurdesem meer. Maar... ik kan niet zonder! Soms kocht ik een heerlijk zuurdesembrood van tegen de €4, idioot. Ik had indertijd wat zuurdesem gedroogd, voor het geval dat.... Ik gebruikte er iets van om weer nieuw desem te krijgen. Het mislukte. Een onaangename geur en rare substantie. De tweede keer lukte het en hoera, het is er weer! Het zal steeds sterker worden. Alleen het begin is moeilijk. Als het er eenmaal is, gaat het er om het in beweging te houden, dat is alles. Als het niet in beweging blijft sterft het. Ik heb er alleen water bij gedaan en meel en elke dag goed geroerd. Na een paar dagen weer een beetje water en meel enz. Het goed roeren is een voorwaarde om het goed te krijgen.
Ik bak het broodje in de airfryer. Ik heb een kleine vorm die er precies in past. Zo bakte ik gisteren ook een banaan chocolade cake#. Heel eenvoudig, lekker en gezond.

Een echte zondag. Na een zondags ontbijt (geroosterd boterhammetje met een eitje en een warm broodje, met de helft zwarte bessenjam! Hierna gewandeld, heerlijk op het balkon gelezen, op het balkon geluncht, een dutje gedaan, een fijne bezoekje afgelegd en zo meer. Ik lees op dit moment het verhaal van Ingrid Betancourt. De jaren van gijzeling. Indrukwekkend.

Onze groenteboer, die hier in huis komt, had een doosje zwarte bessen. Bessen mis ik het meest, dus ik was zo blij want zwarte bessenjam, ik vind het zo lekker!!! Ik heb het gezoet met wat agavesiroop. We hebben ervan genoten! We doen er drie keer mee. Ik schrijf erover en ik voel alweer druppeltjes in mijn mond komen.

1 augustus hebben we alle grote boodschappen voor de komende maand gedaan. Het gaat financieel nog niet helemaal goed. Ik geef ons nog tot 1 januari, om het wel op orde te krijgen. Dan pas kan ik beginnen met sparen en dat moet! Het gaat wel al steeds beter. Ik zoek nog uit welk online huishoudboekje ik het prettigst vind.

Ik wens u een fijne week!