woensdag 24 augustus 2016

Goedemorgen

Goedemorgen allemaal,
Het wordt (is!) een zomerse en heel warme dag. Het is 7 uur en ik lig in bed te typen. Tussendoor kijk ik naar buiten. Ik zie het rijkbloeiende balkon. Dit is geen goed Nederlands, maar u snapt wat ik bedoel. Ik zie het door zon verlichte groen van de bomen en ik luister naar de vogels. Dat we hier wonen... Het was de afgelopen dagen confronterend, om bij het overzetten van website naar blog de verhalen van Duitsland tegen te komen. We stonden met onze rug tegen de muur. En dan ook nog tegen een natte muur! We waren op elk gebied machteloos om het tij te keren. De omgeving was prettig en mooi en ik had een gezonde fruittuin opgebouwd. Dit vooral zie ik allemaal terug bij hoe ik erover schreef. En deze moeilijke periode was nodig om nu hier, op deze plek te komen. Zonder de Duitsland-ervaring waren we hier nooit terecht gekomen. Wij in een flat wonen, dat was wel het laatste. Financieel is dit de enige mogelijkheid en dat het in deze schitterende omgeving is...  Ik voel me dankbaar. Ik heb dit allemaal eerder, vaker geschreven en dit is nog lang niet de laatste keer.
En dan nu in de benen. Het zonnescherm is al naar beneden, dat moet zo vroeg mogelijk want het grote woonkamerraam is op het zuiden. We hebben een goede ventilator voor als het te warm wordt. 

Het desembrood maakte ik zoals ik ermee eindigde, alleen maar even roeren! Hier een foto en ook van het 'bloeiende balkon'.


Ik ben op zijn zachtst (allerzachtst) gezegd verbaasd over de ophef over de alternatieve kliniek in Duitsland. Als er bij een 'alternatieve' geneeswijze iets gebeurt dan is alles in rep en roer. In verhouding gaat er veel minder vaak iets echt mis. Of mensen onbekwaam zijn hun eigen keuzes te maken. Daarbij ging het bij deze kliniek ook nog om uitbehandelde mensen. Ik las een interview met een meneer die geen chemokuur wilde en er behandeld is. Hij zei: "Ik ben er nog". Hij vertelde ook dat sinds de kliniek een andere leverancier heeft gekregen het fout. ging. Het lijkt me belangrijk dat hier dan naar gekeken wordt.
Er werden in dit interview artsen in Nederland genoemd die gelukkig vertrouwen hebben in natuurlijke methodes. Ik blijf hopen dat er op een gegeven moment openheid en uitwisseling zal zijn tussen iedereen die bij wil dragen aan genezing of verlichting, in welke vorm dan ook. Aangepast aan degene waar het om gaat.