maandag 29 augustus 2016

Uitje

Vanwege 'onze dag' waren we een nachtje in Ulrum, in een B&B.  Zo zou mijn schrijfhuisje eruit kunnen zien. Mijn schrijfhuisje en ons leeshuisje! Ik denk 18m2 en alles, echt alles was aanwezig. Tot in het kleinste detail.  Op de eerste plaats was de basis uitstekend. Goede bedden, met goed leeslicht, een tafeltje, eventueel groter te maken met twee goede stoelen en weer goede verlichting (zeker ook om te schrijven), twee luie stoelen met ook nog een goede lamp. Een keukentje met alle benodigdheden en een kleine badkamer met douche, wc en een wastafel met veel ruimte en weer goede verlichting.  Er hing zelfs een klamboe boven het bed. Er zat een knoop in zodat hij geen ruimte innam, maar als we hadden gewild... Zeefdrukken aan de muren, een terrasje voor de deur en uitzicht op de haas. Een prachtige haas, die meteen al een welkom gevoel gaf.Het is een tuinhuis, dus het staat los van het huis waar de heel aardige eigenaars wonen en dat is voor beide partijen prettig.  Deze B&B is In elk opzicht een aanrader!
Voordat we er aankwamen hadden we natuurlijk alweer iets beleefd. We zouden in Lauwersoog aan de haven ergens koffie drinken wat volgens Henk gemakkelijk te lopen was. Op zich was dat ook zo, maar als je bezig bent conditie op te bouwen, als bij allebei het bloedsuiker gedaald is, als je eigenijk te weinig tijd hebt en het dan ook nog heel warm is... Straaltjes liepen over onze rug en we konden niet meer. En toen was het restaurantje gesloten! Gelukkig was er iets anders, 't Ailand. Bij de cappuccino namen we een granenreepje, dat ons gered heeft. Trillend liepen we de wenteltrap op, om op het dak te zitten. We hadden het mooiste uitzicht, over het water. We hadden 10 minuten om ervan te genieten. Omdat we ons raar voelden konden we er ook niet echt van genieten. We komen zeker in alle rust eens terug. Het is maar een uurtje rijden vanaf hier. Het teruglopen ging veel beter en we kwamen exact op de afgesproken tijd aan.
's Avonds aan het water gegeten. De volgende dag na De Theefabriek (als u het niet kent, echt een bezoekje waard)en Zolderman (tweedehandsboeken) hebben we een tocht over het Lauwersmeer gemaakt. 
We moeten vaker naar water toe. Ik vind het, als de zon schijnt, vooral aan het eind van de middag altijd zo mooi. Die schittering op het meer, in dit geval. En rustgevend is water altijd, als het niet stormt.