woensdag 7 september 2016

Nazomer

Het is warm. Het licht is prachtig en het ruikt extra lekker vind ik. Nazomer!
We eten veel bosbessen. Wat dit betreft mis ik Duitsland. Je werd er bedolven onder de bos- en blauwe bessen. Ze zijn gezond en lekker in toetjes, als jam of in muffins. Vanmiddag heb ik er flink wat gemaakt. Alleen een banaan als zoetmiddel. Ik heb er zoveel bessen in gedaan, dat ze helemaal blauw zijn. Maakt niet uit, ze zijn heerlijk.


Ik schreef laatst over ons werk in de bibliotheek hier. We doen het met veel plezier en het werkt aanstekelijk. Mensen komen in beweging. Hier een kleine indruk.
Net hebben we onze avondwandeling op het Noordsche veld gemaakt. De hei was nog voor een groot deel in bloei. Je voelt hoe oud die plek is.
Ik vind dat zo belangrijk en deel uitmakend van de seizoenen, om te gaan waar het op dat moment 'het mooist' is. Dit is zo'n plek voor nu.De zuurdesem is echt weer helemaal zoals hij vroeger was, sterk werkend, luchtig.
En dat van een paar gedroogde schilfertjes zuurdesem!