vrijdag 23 september 2016

Wedgwood

Iets kan volmaakt zijn. In de natuur is alles dat. De hemel, met zon, maan, sterren. De kruiden, bloemen en dieren. Alles heeft zijn betekenis, functie en schoonheid. Maar uit 'mensenhanden' kan ook veel moois komen. Boeken, geuren, gebouwen, schilderijen, maar ook Wedgwood! Volmaakt aardewerk. En nu ben ik er. Een lang gekoesterde wens is gisteren deels vervuld. Het is op dit moment bij de MAKRO in reclame. Het scheelt echt enorm met de normale prijs. Ik heb nu ontbijtborden, grote borden, toetjesschaaltjes en wat grotere schaaltjes voor het ontbijt. Theekoppen had ik al eens van mijn zusje gekregen. Er komen nog Senseo mokjes (cappuccino hebben we altijd in dubbelwandige glazen) voor het kopje koffie na de maaltijd en gebaksschoteltjes. Dit had de MAKRO niet. Schalen nemen te veel plaats in en zijn ook niet nodig. Ik maak de borden altijd in de keuken op. Gistermiddag heb ik voor de lunch de oude bordjes gebruikt want de eerste maaltijd moest een speciale gebeurtenis zijn. Gisteravond dus een verfijnd dineetje, met een glaasje wijn. Spinazietflan, gecaramelliseerde rode uien en sla. Toe bosbessen met romige hangop en er overheen gesprenkelde agavesiroop.
Het at anders. Bewust stopte ik elk hapje in mijn mond en genoot ik van het prachtige bord. Ik hoop dat het nooit went. Alvast, voor mijn verjaardag, voor de 0 ervan. De ronde vorm van de borden.

Bij het toetje is de structuur van het schaaltje beter te zien, dan bij de borden. Behalve stijlvol met zoals mijn vriendin zegt een zo evenwichtig reliĆ«f, is Wedgwood ook zwaar, solide, kwaliteit!