zaterdag 24 september 2016

Begin van de herfst

Een nazomers begin van de herfst. Ik adem het begin van de herfstlucht diep in. En juist de combinatie van overdag zacht en 's nachts fris vind ik zo aangenaam. Sommige bomen beginnen al een beetje te kleuren, maar echt een beetje.

TIP
Rol een banaan in een plastic zakje en leg hem in de groentela van de koelkast. Hij blijft op die manier weken langer goed.

Om nog even op de tip terug te komen, ik heb wel eens gezien dan iemand hem in veel lagen van plastic folie rolde. Een zakje is genoeg. Plastic is op zich natuurlijk niet milieuvriendelijk, maar het zakje kan eindeloos vaak gebruikt worden. Plastic folie gebruik je steeds opnieuw. Op kamertemperatuur word de houdbaarheid ook al langer, maar in de koelkast praten we over echt lang. Fruit 'mag' op zich niet in de koelkast, maar als het goed verpakt wordt kan het wel. Trouwens, vrachtgroentes schijnen het ook niet prettig te vinden, maar daar merk ik niets van. Integendeel, courgettes en paprika's blijven veel langer goed. Ik ben jaren mee gegaan in het idee dat het niet goed is. Bij ALLES moeten we zelf blijven nadenken. Of nee, vooral niet alleen denken, vertrouwen op intuïtie en dingen uitproberen.