vrijdag 2 september 2016

Tweedehands boeken en meer

De afgelopen dagen was ik druk met van alles, waaronder deze website. Nu ga ik eerst nog even terugkomen op ons uitstapje. Als u van tweedehands boeken houdt en u bent in het noorden, dan raad ik u aan eens te kijken bij de tweedehands boekwinkel van Dick Ronner en Flora de Jong. Havenstraat 2, 9973PL, Houwerzijl 0595-577247.
En als u niet in het noorden komt dan kunt u kijken bij www.zolderman.nl In de catalogi vindt u lange lijsten met boeken. Ik was voordat we erheen gingen, begonnen met een verlanglijstje te maken, maar toen ik bij de f kwam ben ik maar gestopt. Het werd veel te veel. Ik heb me vooral in de winkel laten verrassen. Naast een dichtbundel van Judith Herzberg zag ik een prachtig boek van Jetses. We wonen bij het Jetseshuis dus geen vraag. Ik ben er zo blij mee. Net zoals met het boek dat Henk vond: 'De wereld in een dorp'. Schilders, schrijvers en wereldverbeteraars in Laren en Blaricum 1880-1920. Ik had in die inspirerende tijd willen leven! Ook zo'n boek dat me een verliefd gevoel geeft. Als een boek dat met me doet en gelukkig gebeurt het regelmatig, dan voel ik me, zelfs voordat ik het gelezen heb, al verrijkt. Voor beide boeken geldt dat niet alleen voor de inhoud, ook voor de vorm. Al die afbeeldingen... Het voordeel van tweedehands boeken is dat er veel betaalbaar moois te krijgen is. Boeken die ik anders lang niet altijd aan zou schaffen.
Achter de winkel is een uitgeverij en drukkerij. Dick levert prachtig drukwerk, dus als u bijvoorbeeld iets dat u geschreven heeft terug wilt zien in een handgebonden boekje... Maar hij is er ook voor ex-libris, trouwkaarten of geboortekaartjes.
Om een nog betere indruk te krijgen plaats ik een filmpje van de winkel.Flora maakt schilderijen, objecten van papier en aandachtshuisjes.
Ik vind het heel mooi.
Ook geeft ze workshops over rozen maken.
Het filmpje erover ziet u hier.
http://www.zolderman.nl/paperroses.html